Nu fortæller Kurt Ravn, hvor meget han fik i løn for filmen.

Kurt Ravn er især kendt fra tv-serien ‘Matador’, hvor spillede han karakteren Lauritz Jensen, også kendt som ‘Røde’, der er jernbanearbejder og aktiv i kommunistpartiet. Karakteren bliver gift med stuepigen Agnes, og de får børn sammen.

I 1980’erne og 1990’erne var han en del af tv-satire-programmerne “Så GiKK” og “Den gode, den onde og den virk’li sjove”.

LÆS OGSÅ  Efter voldsom skade i 'Vild med dans': Özlem Cekic deler nyt

Derudover har han spillet med i en lang række danske film og serier som blandt andet ‘Sommerdahl’, som han er aktuel i netop nu, og serier som ‘Forbrydelsen’, ‘Anna Pihl’ og mange flere.

Fem år inden det store tv-gennembrud som ‘Røde’ i Matador, blev Kurt Ravn tilbudt en rolle i ‘Fætrene på Torndal’, som er en af de sidste Morten Korch-film.

Kurt Ravn blev uddannet fra Statens Teaterskole i 1973, men det var dengang kontroversielt at sige ja til sådan en type rolle. Det fortæller skuespilleren i Kinos podcast ‘Den varme biografstol‘.

Ikke desto mindre endte Kurt Ravn med at takke ja – blandt andet fordi han havde fået forhandlet sig frem til en rigtig fin løn.

LÆS OGSÅ  Bodil Jørgensen afslører: Går ikke som planlagt

“Da mine elevkammerater fik at vide, at jeg havde fået tilbudt rollen i ”Fætrene på Torndal”, så syntes de, det var under al kritik, hvis jeg sagde ja til det. Det var jeg lidt fortvivlet over, for jeg havde fået forhandlet min gage frem til 13.000 kroner for hele filmen,” siger Kurt Ravn med et grin i podcasten og fortsætter:

“Vi skal tilbage til 1973 jo, og det var mange penge dengang. Jeg kunne få råd til en lille lejlighed i Nordvestkvarteret og en telefon, så tilbuddene kunne strømme ind.”

Kurt Ravn beskriver det som en god oplevelse at indspille filmen, hvor nogle af datidens største stjerner var med; herunder Karl Stegger, Lily Broberg, Axel Strøbye og Arthur Jensen.

Kurt Ravn var 25 år, da filmen fik premiere, og selv om hans medstuderende var skeptiske over for hans medvirken i en Morten Korch-film, må man sige, at det er gået skuespilleren ganske godt siden dengang.