Den populære landsholdstræner fik et wake-up call af lægerne.

Landstræner Nikolaj Jacobsen har gennemgået en bemærkelsesværdig transformation og smidt omkring 25 kilo – en forvandling der nu tydeligt ses under EM i håndbold i Tyskland.

Den slankere udgave af landstræneren er resultatet af en personlig opvågning, der førte til en drastisk ændring af hans livsstil.

Indlagt på hospitalet med et ekstremt højt blodtryk på 260/180 blev Jacobsen nødt til at genoverveje sit liv og tage fat på en sundere vej. Årsagen til den sundhedsmæssige advarsel var en kombination af for lidt søvn, hyppige rejser, usund kost og det konstante præstationspres, der følger med hans stilling som landstræner.

“Selvom jeg gik og var lidt småtyk, så syntes jeg stadig, at jeg var sund og rask. Men det var et klart wake-up call at ryge på hospitalet med et blodtryk på 260/180,” delte Nikolaj Jacobsen med TV 2.

For træneren, der er far til tre børn, var det ikke blot et spørgsmål om vægttab, men en omfattende ændring af hans livsstil. Han blev konfronteret med den skræmmende virkelighed, at begge hans forældre døde unge, begge før de fyldte 50 år.

Den tragiske arv motiverede Jacobsen til at tage ansvar for sit eget helbred og undgå en lignende skæbne.

“Det er noget, der ligger dybt i mig. Man er der for hinanden. Når det går godt, og når det går skidt. Derfor var det også et spørgsmål dengang, om jeg skulle tage tilbage og være der for dem. Heldigvis var mine brødre også i nogle rigtig gode svigerfamilier på det tidspunkt, som fortjener en stor tak for, at det er gået dem så godt efterfølgende”.

Jacobsen og hans landsholdsspillere skal tirsdag aften møde Slovenien klokken 18.00, inden EM-semifinalen bliver skudt i gang fredag.