En vigtig brik i landsholdstroppen er klar til EM til januar.

Efter at have været ude af spillet siden oktober på grund af en alvorlig ankelskade, ser det ud til at Danmarks håndboldstjerne Simon Pytlick er klar til et mirakuløst comeback lige før EM-slutrunden.

I oktober måtte Pytlick melde sig ude for resten af året, hvilket sendte chokbølger gennem håndboldverdenen, især da han var en afgørende faktor for Danmarks VM-guld i januar.

Men nu bringer Flensburg-Handewitts danske træner, Nicolej Krickau, opmuntrende nyt i et interview med TV 2 SPORT.

“Simon har faktisk i denne uge været tilbage i hallen og kommer også til at få kampe, tror jeg. I hvert fald én kamp i denne uge,” siger Krickau optimistisk. “Foden har reageret rigtig godt på de to første træninger, og vi forventer at have ham i kamp allerede i denne uge, så han når i omegnen af tre kampe – hvis alt går godt – og gør han det, så er det jo kun niveauet, som vi må se hvor er.”

Pytlicks tilbagevenden vækker også spænding omkring landsholdet, hvor han er inkluderet i landstræner Nikolaj Jacobsens bruttotrup på 35 spillere. Truppen skal snart skæres ned til 20 mand, som er det tilladte antal at tage med til EM-slutrunden, der sparkes i gang den 10. januar i Tyskland.

Nicolej Krickau er dog ikke bekymret over at sende Pytlick tilbage til landsholdet, selvom han netop har været på vej tilbage fra en skade.

“Nikolaj har sammen med den øvrige del af landsholdet bevist, at de på rekordtid kan integrere folk, der har været væk fra det i en periode,” siger Krickau. “Det relationelle – altså for eksempel Simon Pytlick og Mathias Gidsel sammen – er på så højt et niveau, at uanset hvem der skal stå inde i midten og fordele slagets gang, så skal det nok løse sig.”

Det bliver utvivlsomt et EM at holde øje med, da Danmarks håndboldhelt Simon Pytlick, ser ud til at gøre sit comeback i en spektakulær mode efter en lang skadespause.

EM-slutrunderne finder sted i Tyskland, med første kamp den 10. januar.