Landsholdtræneren taler ud om nyheden.

Danmark nemlig på tærsklen til en ny æra, da dronning Margrethe meddelte, at hun den 14. januar ville træde af som regent.

Den overraskende meddelelse fra dronningen kom som et chok for mange danskere, og her var håndboldlandstræner, Nikolaj Jacobsen, ingen undtagelse.

I et interview med Ekstra Bladet har landstræneren nu delt sine tanker om det øjeblik, hvor sløret blev løftet for, at dronning Margrethe ville abdicere efter 52 år:

“Nu er jeg sjovt nok lige blevet 52 år, så det er hende, der har været der i alt den tid, jeg har levet. Så jeg skal da være ærlig og sige, at jeg blev lidt trist, da vi sad og så nytårstalen. Jeg blev også temmelig overrasket ligesom mange andre danskere”, lyder det fra Nikolaj Jacobsen, inden han fortsætter:

“Jeg synes, at hun har leveret et fortrinligt stykke arbejde og været en fantastisk repræsentant for Danmark. Jeg vil helt sikkert komme til at savne hende, og så synes jeg ligeledes, at vi står godt, og at vi får en rigtig dygtig konge i Frederik.”

Nyheden kom også bag på Henrik Møllgaard, der så til med ‘glasøjne’ nytårsaften, da dronningen holdt sin tale.

Den garvede landsholdsprofil, der ikke betegner sig selv som en stor royalist, understreger sin respekt for dronningens lange tjeneste.

Men mens landet forbereder sig på at byde velkommen til en ny konge, er fokus skiftet for Nikolaj Jacobsen og hans tropper, der inden længe tager hul på EM i Tyskland, hvor de møder Tjekkiet i åbningskampen den 11. januar.