Nu taler målmandsikonet ud.

Forleden vinkede de danske stjerner farvel til München og satte kursen nordpå mod Hamburg efter at have sat samtlige modstandere til vægs.

Og de kommende kampe var ingen undtagelse, da de danske håndboldherrer på overbevisende vis sikrede sig billetten til EM-semifinalen.

Men selvom de danske stjerner har gjort god figur, så har der været en del snak om Niklas Landin.

Den danske anfører har nemlig ikke ramt niveau og har måtte se sin kollega Emil Nielsen vogte buret i størstedelen af minutterne.

Men der kan ikke herskes nogen tvivl om, at den danske målmand har spillet sig ind i historiebøgerne gennem tiden.

Ikke desto mindre er det ikke kun på håndboldbanen, at den evigt populære målvogter har sine udfordringer.

Efter et årti i den tyske Bundesliga har han taget springet hjem til Danmark og Aalborg Håndbold. Denne hjemkomst har dog ikke været uden sine udfordringer, som Niklas Landin ærligt deler i et interview med B.T.

Niklas Landins overgang til den danske liga har været en rejse med både op- og nedture:

“Det har været meget hurtigt at falde ind i tingene i Aalborg. Det er et fantastisk harmonisk hold at være på”, lyder det fra Aalborgs målmand.

Men han indrømmer også, at det har været en udfordring at tilpasse sig en ny liga og nye spillere, samtidig med at han har haft en lang karriere på landsholdet:

“Det har ikke været en dans på røde roser at vende hjem”.

Her løfter han sløret for de mentale udfordringer, der følger med store forventninger, især efter hans succes i Tyskland.

På det personlige plan har flytningen været en positiv oplevelse for Niklas Landins familie.

Han nyder livet i Danmark, og hans børns trivsel bekræfter ham i, at beslutningen om at vende hjem var den rigtige. Men flytningen har også betydet et farvel til hans lillebror, Magnus Landin, som han har spillet sammen med i Kiel.