Nik og Jay bliver hovednavnet.

Til sommer får Danmark en ny musikfestival, Suset Festival, som blæser publikum omkuld på Esbjerg Havn den 16.-17. august 2024. Allerede nu er festivalen klar med det første hovednavn, den legendariske popduo Nik & Jay, der sammen med Andreas Odbjerg, D-A-D, Medina, Barselona, Gobs, ICEKIID og Pil foreløbigt er på plakaten. Flere musiknavne bliver offentliggjort i løbet af foråret. Suset Festival arrangeres af Live Nation.

Den 16.-17. august rykker den helt nye Suset Festival ind i Esbjerg Havns rå og ligefremme industrimiljø, hvor havvindmøller, kraner, containere, fragtskibe og borerigge kommer til at danne det fantastiske bagtæppe for musikken. Missionen er at samle hele byen på tværs af generationer om et stærkt mainstream-program med de allerstørste musiknavne. I 2024 er programmets spotlight rettet mod danske navne med Nik & Jay i spidsen, mens det på sigt er ambitionen at skabe et musikprogram med topnavne fra både ind- og udland.

Suset Festival er blevet til i et tæt samarbejde mellem Live Nation og Esbjerg Kommune, og festivalens direktør er Tobias Kippenberger, der er tidligere frontfigur i The Floor Is Made Of Lava og oprindeligt også selv er esbjergenser med en glødende drøm om at skabe en musikfestival i hjembyen.

“Suset bliver en festival med store ambitioner og høj kvalitet, og vi kan alle glæde os til nogle magiske dage sammen på Esbjerg Havn. Med Nik & Jay skyder vi ballet i gang ved at bringe et af landets stærkeste livenavne tilbage til Esbjerg efter syv års fravær, og jeg er sikker på, at det bliver en kæmpe fest, når publikum skal mærke Suset for første gang til sommer,” siger Tobias Kippenberger.

I første omgang er missionen at give det lokale publikum mulighed for at opleve de allerstørste danske artister, som esbjergenserne ellers i en årrække har været nødt til at rejse ud i landet for at opleve. Foruden Nik & Jay er Andreas Odbjerg, D-A-D, Medina, Barselona, Gobs, ICEKIID og Pil allerede klar til Suset, og det kommende publikum kan frem mod festivalen følge med i afsløringen af flere navne til musikprogrammet og detaljer om de oplevelser, der venter til sommerens festival. Fremad er det planen at lade festivalen udvikle sig sammen med publikum, sådan som Live Nation har god erfaring med, og arrangørerne går efter at kunne trække internationale navne til allerede i de første år.

For Esbjerg Kommunes borgmester, Jesper Frost Rasmussen, er det en kæmpe glæde at kunne dele den fantastiske nyhed om Suset Festival.

Vil skabe musikalsk fyrtårn

”Vi har allieret os med de allerbedste i musikbranchen til at skabe et musikalsk fyrtårn helt ude på kajkanten, hvor vi rigtigt kan mærke suset fra Vesterhavet. Festivalen føjer en ny dimension til opfattelsen af, hvad Esbjerg er, samtidig med at vi markerer byen stærkt på det kulturelle landkort. Suset er et stort og afgørende skridt i vores indsats for at gøre Esbjerg til et endnu mere attraktivt sted at bo og leve,” siger Jesper Frost Rasmussen.

Suset Festival afholdes i hjertet af Esbjerg og kommer til at ligge lige i krydsfeltet mellem by og havn, så festivalen skriver sig direkte ind i Esbjergs DNA.

Koncertpladsen udlånes af virksomheden NorSea, hvilket betyder, at Danmarks største baseoperation i en periode på seks uger skal flytte sine aktiviteter til at andet sted på havnen. Det gør man dog gerne, siger adm. direktør Jesper Høj-Hansen, NorSea:

”Vi ønsker at støtte kulturen i Esbjerg og også gerne ambitionen om at løfte kulturen til et nyt niveau. Betyder det, at vi skal ændre logistikken i en periode, så gør vi gerne det,” siger han.

Suset får en stærk lokal forankring med fokus på lokale leverandører af blandt andet mad og drikke.

Early Bird og Under 25-billetsalget starter 1. februar 2024 og varer indtil 29. februar eller når udsolgt. Der er et begrænset antal Early Bird og Under 25 billetter i salg.

Som noget helt særligt tilbyder Live Nation og Ticketmaster presales fra den 24. januar kl. 10 til den 31. januar kl. 10 med en helt særlig rabat. Derudover vil en række lokale samarbejdspartnere tilbyde presales fra den 29. januar til den. 31. januar.