Nu sætter underholdningslegenden ord på tiden ‘på den anden side’.

Niels Hausgaard, den elskede nordjyske troubadour kendt for sin tørre humor og skarpe satiriske tekster, deler nu sin utrolige oplevelse af at dø og vende tilbage i sin kommende bog, ‘Når vi ånder i takt’.

Det skriver B.T.

I februar 2016 oplevede Niels Hausgaard en kortvarig dødsepisode, der ændrede hans liv. Den 79-årige sanger beskriver oplevelsen som en tilstand af dyb og behagelig fred og indrømmer, at han næsten var skuffet over at blive kaldt tilbage til livet.

Under en igangværende turné følte Hausgaard sig pludselig dårlig og besvimede. Heldigvis var hans manager til stede og ydede hurtig hjertemassage, hvilket reddede hans liv, men brækkede samtidig alle hans ribben.

Efter at være blevet propfyldt med morfin vågnede han op på Skejby Sygehus og ringede til sin manager for at takke ham – en samtale der forvirrede manageren der var gået ud for at ryge, da han var overbevist om at Hausgaard havde sunget sit sidste vers.

Selvom mange ikke var klar til at vinke farvel til Niels, beskriver han selv tiden ‘på den anden side’ som et smukt øjeblik, der faktisk efterlod ham men en længsel efter den ultimative ro.

“Jeg var egentlig lidt ked af at blive kaldt tilbage”, er ordene Hausgaard bruger til at beskrive den behagelige fred.

Det var en ny version af Niels Hausgaard, der vendte tilbage fra de døde. Hans datter kunne næsten ikke genkende ham, da han udstrålede en usædvanlig sentimental mildhed og taknemmelighed.

Hausgaard beskriver normalt deres familiekommunikation som skånselsløs og barsk, men hans død havde ændret ham.

Hausgaard havde dog kun én ting i tankerne: hans pligtfølelse over for sit publikum.

På trods af sin uventede død og genoplivning stod han på scenen blot 12 dage senere foran sine trofaste fans. For Niels Hausgaard var en aftale en aftale.

Denne bemærkelsesværdige oplevelse har forandret troubadourens forhold til døden. Han frygter den ikke længere og har fundet en ny forståelse for livets skrøbelighed og skønhed.

‘Når vi ånder i takt’ udkommer den 20. september på forlaget Lindhardt og Ringhof og vil sandsynligvis tilbyde læsere en indsigtsfuld rejse ind i den folkekære kunstners liv og hans møde med døden på en uventet måde.