Ifølge TV 2-værten ville hun have været villig til at vædde et stort beløb.

I en historisk nytårstale annoncerede Dronning Margrethe den 31. december, at hun træder tilbage fra tronen den 14. januar, hvilket udløste en overraskende kædereaktion i medieverdenen.

Ikke alene kræver det en omfattende forberedelse af det historiske tronskifte på slottet, men det har også sendt både DR og TV 2 i overhalingsbanen, da de nu planlægger at dække begivenheden i detaljer.

Blandt andet dækker TV 2 tronskiftet hele dagen den 14. januar, hvor Natasja Crone og Troels Mylenberg leder TV 2s seere gennem den historiske dag.

Ikke desto mindre har begivenheden også skabt ekstra travlhed for de to medieorganisationer, der hurtigt meddelte, at de vil præsentere et stort hyldestshow til ære for dronningen.

Spørgsmålet opstår nu: Var medierne klar over indholdet af nytårstalen på forhånd?

Den erfarne tv-vært, Natasja Crone, besvarer dette spørgsmål i B.T.s podcast ‘Kongehuset Bag Kulissen’. Natasja Crone delte, at sådan et omfangsrigt show normalt tager flere måneder at planlægge, hvilket rejser spørgsmål om, hvorvidt enten DR eller TV 2 havde kendskab til dronningens beslutning, som blev offentliggjort nytårsaften.

“Jeg anede intet om det, og jeg tror, jeg havde været villig til at vædde et stort beløb (mod det, red.), hvis nogen på forhånd havde sagt til mig, at hun i den her tale siger, at hun vil abdicere. Jeg var fuldstændig overbevist om, at det aldrig ville komme til at ske, fordi hun selv har sagt det så mange gange,” lyder det fra den populære TV 2-vært.

I podcasten afslørede Natasja Crone at hun på ingen måde vidste noget inden dronningens nytårstale. Derudover deler hun også hendes personlige reaktion på nyheden.

Hun beskriver, hvordan hun nærmest hoppede i en blanding af chok og overraskelse og understreger samtidig, at hun ikke havde haft nogen forudgående viden om dronningens beslutning.

Hyldest showet ‘Danmarks dronning – den største tak’ sendes fredag 12. januar klokken 19.30 på DR1 og TV 2 og vil blive sendt direkte fra Kongens Nytorv i København med fri adgang for alle.