Christian Eriksen har åbnet op om sin nærdødsoplevelse, efter at hans mod blev anerkendt ved World Sports Awards.

Den danske landsholdsspiller vandt prisen ‘Årets Comeback’ efter sin bedring i kølvandet på et hjertestop ved EM. Holdkammeraterne skærmede Christian Eriksen, da han lå livløs på banen ved EM-kampen mod Finland i 2021.

Han klarede sig igennem forløbet, og er nu udstyret med en pacemaker, der skal kontrollere hans uregelmæssige hjerteslag. Midtbanespilleren vendte senere tilbage til Premier League, først med Brentford og senere med Manchester United og ikke mindst Danmark.

“Det har været et utroligt halvandet år. Det ændrede mit liv til det værre, men lægerne og holdkammeraterne fik mig tilbage. Jeg var heldig, at der ikke skete noget alvorligt. Det sker, uheldigvis” sagde Christian Eriksen efter at have modtaget prisen. Det skriver Mirror.

“Jeg har ikke ændret min daglige rutine. Jeg har nydt mit liv, min kone og børn mere. Det er det, der er anderledes,” tilføjede han.

Christian Eriksen har tidligere forklaret, hvad der skete fra hans perspektiv på Parken Stadion i København under Danmarks første EM gruppekamp mod Finland.

“Jeg mærkede en lille krampe i min læg, og så fik jeg blackout. Da jeg vågnede, var det som at vågne fra en drøm. Jeg kan ikke huske noget, fra da jeg besvimede. Jeg ligger på ryggen, når jeg vågner. Jeg mærker dem presse på mig. Jeg kæmpede for at trække vejret – og så hørte jeg svage stemmer og læger snakke,” har han tidligere sagt til DR1.

Christian Eriksen har siden fået monteret en Implantable Cardioverter Defibrillator (ICD) enhed på sit hjerte, som er designet til at detektere og stoppe uregelmæssige hjerteslag. Han var nødt til at forlade Inter Milan på grund af Serie A-regler mod ICD’er, men kom stærkt tilbage til Brentford i anden halvdel af sidste sæson, før han skiftede til Manchester United i sommer.