Den populære skuespillerinde taler ud om at skulle sige farvel

I 2013 trådte en ny landeplage ind midt i TV 2s bedste sendetid.

Hvad der startede som en simpel og traditionel TV-serie, udviklede sig sidenhen til en af de største og mest elskede seermagneter i dansk TV-historie.

‘Badehotellet’ blev ikke bare populært – det blev et ‘must’ for mange danske skuespillere at medvirke i. Og selvom anmelderne ikke ligefrem smed om sig med stjerner, så gik serien rent hjem hos danskerne.

Til næste år får den 10. sæson af serien premiere på TV 2, og for mange danskere bliver det desværre også en kærlig afsked.

‘Badehotellet’ lukker og slukker nemlig efter sæson 10 – noget der uden tvivl bliver et stort savn for holdene foran og bag ved kameraerne.

Én af disse skuespillere der er blevet synonym med serien, er skuespilleren og ‘Vild med dans’-vinderen Merete Mærkedahl, som danskerne forelskede sig i igennem hendes rolle som kokkepigen Otilia.

Ligesom resten af holdet, er hun gået på en velfortjent sommerferie efter et forår fyldt med optagelser på den afsluttende sæson – optagelser der genoptager når sommerferien slutter, så sæsonen kan være klar til danskerne næste år.

I et interview med BILLED-BLADET lagde den elskede skuespillerinde ord på den mærkelige følelse det bliver at skulle tage afsked med en karakter og serie, der har fulgt hende i næsten et årti.

– Nu er det sidste sæson, og det er meget specielt. På alle gangene har vores kostumier hængt billeder op, som er blevet taget hver eneste dag, når vi har arbejdet. Og de findes ingen andre steder end der. De bliver printet ud og hængt op, de billeder fra de seneste 10 år, og det er meget vemodigt at gå rundt og kigge på dem og tænke: ”Lige om lidt er det hele bare slut”. Det er et helt årti, der hænger der. Det har været ret specielt at have været en del af. Det kommer jeg ikke til at opleve igen. Det tror jeg ikke. Og det tror jeg måske heller ikke, Danmark gør. Det er jo ikke sket før, at man har lavet noget lignende over 10 år, uddyber hun til BILLED-BLADET.

Samtidig afslører Mærkedahl, at hverken hun eller nogle af skuespilkollegaerne ved hvordan serien slutter – de har nemlig ikke fået lov til at læse det sidste manuskript endnu. Der er derfor diskussioner og spekulationer indbyrdes blandt skuespillerne, om hvordan serien får en højtventede afslutning.