Den legendariske journalist trak det korteste strå.

Den velkendte 78-årige stjernejournalist og tidligere udenrigskorrespondent for TV 2, Ulla Terkelsen, er blevet fyret som klummeskribent fra Jyllands-Posten som en del af en større sparerunde.

Denne beslutning er blevet bekræftet af mediets chefredaktør, Marchen Neel Geertsen, skriver Ekstra Bladet.

Jyllands-Posten har været igennem en omfattende besparelsesproces, hvilket har medført afskedigelser, herunder Ulla Terkelsen og klummeskribent Mikael Jalving.

Ifølge Geertsen skyldes disse beslutninger udelukkende økonomiske årsager og omfordeling af midler.

Ulla Terkelsen er kendt for sin lange og imponerende karriere inden for journalistik og har været en fremtrædende skikkelse i dansk medie i årtier. Hun er også blevet kendt for sin karakteristiske forkærlighed for farverige tørklæder.

Selvom Ulla Terkelsen nu forlader Jyllands-Posten som klummeskribent, er det værd at bemærke, at hun ikke har planer om at stoppe sin karriere som journalist.

I et tidligere interview med Ekstra Bladet fra 2022 udtrykte hun sin vedvarende entusiasme for sit arbejde.

“Jeg synes, mit arbejde er sjovt. At være journalist er en forlængelse af min person, fordi jeg interesserer mig for mennesker, politik og lande. Derfor bruger jeg heller ikke tid på at planlægge, hvornår min karriere skal stoppe. Så længe der er kunder i butikken, bliver jeg ved.” lød udtalelsen fra Terkelsen dengang.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Ulla Terkelsen i forbindelse med hendes afgang fra Jyllands-Posten, men der er endnu ingen officiel udtalelse fra den erfarne journalist.