Hele Danmarks rockkonge bryder tavsheden i længe ventet interview

Så kom dagen, mange havde ventet på.

Sidste år kunne Viaplay præsentere en ny programsatsning: ‘All Exclusive’ med Casper Christensen og Michael Bertelsen som værter.

På den første sæsons gæsteliste var blandt andet Thomas Helmigs navn at finde. Og seerne havde et uddybende og sårbart interview at se frem til – indtil tragedien indtraf.

Efter Helmig mistede sønnen Hugo sidste år, valgte Viaplay at trække afsnittet fra den første sæson, for at den knuste far kunne fokusere på familietragedien. 

Men nu kan seerne endelig opleve afsnittet: ‘All Exclusive’ er nemlig tilbage med sæson to, hvor Thomas Helmigs gæsteoptræden er blevet overført til.

Og forståeligt nok var den afdøde Hugo Helmigs død, hvad den sørgende far skulle fokusere på, på daværende tidspunkt – for ‘All ‘Exclusive’-afsnittet med Christensen og Bertelsen afslører dystre sandheder om Thomas’ fortid, som ville have kollideret med sønnens alt for tidlige død.

I programmet fortæller ‘Stupid Man’-sangeren nemlig om bagsiden af medaljen ved megasuccesen, skriver Se og Hør.

I hans besøg hos Christensen og Martelsen i Portugal, fortæller Danmarks ukronede rockkonge om hans mørke fortid med alkoholmisbrug og selvhad.

Blandt andet kommer Helmig ind på hans daglige rutine, med at bede om hjælp om morgenen, og sige tak inden han går i seng.

– Hvis jeg ikke havde bedt om hjælp til at være autentisk her til morgen og så havde forrådt det, ville jeg føle ret stor lede ved mig selv (…) Det har gjort i mange år. Kæmpet med sådan et selvhad og med, at jeg ikke synes, jeg er god nok, og der får jeg faktisk hjælp her. Til at sige: ”Du er god nok, som du er”, fortæller en bundærlig Thomas.

Helmig kommer i løbet af programmet ind på de mørke skygger, alkoholen kunne trække ham ind i. Han fandt nemlig sprutten som en flugtvej til at mærke sig selv – og størstedelen af tiden blev der ikke engang hældt alkohol indenbords i festligt lag eller andres selskab. Ofte sad han helt alene, kun sammen med sprutten.

– Så kunne jeg sidde alene og blive rigtig ked af det eller vred over et eller andet, men det kunne jeg ikke tillade mig selv, når jeg ikke var påvirket eller var blandt andre, uddyber han.

Heldigvis har Thomas sidenhen stillet flasken fra sig, og fået terapeutisk hjælp for at kunne komme i balance med hans følelser. Samtidig påbegyndte han også jævnlige AA-møder, selvom skepsissen trak ham i den anden retning.

– Til at starte med var jeg nervøs for, hvis jeg nu gik derind, stod det så dagen efter i avisen? (…) Og så gjorde jeg op med mig selv: ”Hvad så, hvis det står i avisen?”, uddyber musikeren.

Nu er Thomas kommet ud på den anden side, med både ny energi og kærlighed for livet, hans nærmeste og musikken.

– Hele det program, der er i AA, har jeg fulgt slavisk og været meget glad for det, for det har faktisk gjort, at jeg har fået det 100 gange bedre, end jeg havde det for bare tre-fire år siden.

Alle afsnittene af ‘All Exclusive’ kan nu streames på Viaplay.