Landsholdslegenden var kun at finde på banen under straffekast. Nu forklarer træneren beslutningen bag.

Under den afgørende kamp ved EM i håndbold valgte landstræner Nikolaj Jacobsen at udfordre konventionerne ved at lade stjernespiller Mikkel Hansen forblive på bænken gennem hele kampen.

En beslutning, der tidligere ville have været utænkelig, men som nu understreger den imponerende dybde i Danmarks talentfulde trup.

Beslutningen om at skåne Hansen skyldtes ifølge Jacobsen Norges aggressive forsvar, der ikke passede til Hansens spillestil.

“Den måde, som Norge dækker på, som er meget aggressiv inde i midten, der kan vi ikke rigtig komme til de skudchancer, som Mikkel er rigtig dygtig til,” forklarede Jacobsen efter kampen til Ekstra Bladet. Han valgte i stedet at give spilletid til andre nøglespillere som Gidsel og Pytlick.

Resultatet var en overbevisende sejr for Danmark, der sikrede dem en plads i semifinalen. Dog var det en skuffende anden halvleg danskerne gik i møde på banen.

“I anden halvleg formår vi ikke at holde bolden i gang, og vi begynder med tre tekniske fejl. Det gav lidt uro. Men derfra synes jeg, at vi får stabiliseret det igen med en virkelig god defensiv og en virkelig god målmand” uddyber Jacobsen.

Om hvorvidt Hansen igen kommer til at bruge den primære tid under kampen på tirsdag på bænken, må tiden vise.