Landsholdslegenden var slet ikke i spillertrøjen i kampen mod Grækenland – hvilket har bekymret håndboldfans verden over.

Under en forbløffende præstation ved EM i München sendte det danske herrelandshold Grækenland hjem med et imponerende nederlag på 40-28.

Overraskende nok var Danmarks MÅSKE største stjerne, Mikkel Hansen, ude af kampen på grund af en skade, men det afholdt ikke holdet fra at demonstrere kollektiv styrke.

Landstræner Nikolaj Jacobsen traf en dristig beslutning om at hvile Hansen for at bevare ham til senere kampe.

“Hvis det skal blive rigtig godt, var der ingen grund til at belaste Mikkel i dag. Det var vurderingen, og vi skal forhåbentligt bruge Mikkel i mange af kampene endnu. Vi har så mange dygtige spillere, at vi skal kunne slå Grækenland uden Mikkel,” udtalte Jacobsen efter kampen til Ekstra Bladet.

Uden den velkendte stjerne på banen trådte andre spillere i karakter og viste, at Danmark har mere end én vej til sejr. Landsholdets overlegne præstation, selv uden Hansen, sender et klart budskab til konkurrenterne ved EM.

Selvom sejren var imponerende, undlod Jacobsen ikke at påpege områder, hvor holdet kan forbedre sig.

“Defensivt begynder vi fint, men vi får ikke lukket helt ned. Og hver gang vores målmand har en redning, bliver det til en ripost til grækerne. Og når de rammer stolpen, rammer den vores målmand i ryggen og går ind. Så kan man godt stå og hænge lidt med mulen,” uddybede landstræneren.

Han ser frem mod den næste udfordring mod Portugal og mener, at det er på mandag, holdet virkelig vil blive testet.

“Portugal er et meget ungt og talentfuldt hold, som på deres bedste dage kan slå alle,” advarede Jacobsen og understregede, at den kommende kamp bliver afgørende for Danmarks vej videre i turneringen.

Udskiftningen af målmand Emil Nielsen blev også diskuteret, hvor Jacobsen forklarede, at det var en kombination af en bold i hovedet og et par bolde, han mente, Nielsen skulle have grebet.

Med præstationer fra spillere som Michael Damgaard, Aaron Mensing og Emil Madsen ser det ud til, at Danmark har dygtige kræfter at trække på, selv uden Mikkel Hansen på banen.

Holdet fortsætter deres EM-eventyr med en overbevisende sejr i bagagen, og guldet kan meget vel være inden for rækkevidde.