Den danske Tour-vinder må sande trist nyhed, mens Tour de France-klargørelserne finder sted

Der går ikke længe, før verdens største cykelløb endnu engang løber af stablen.

Og en af rytterne hele verdens cykelentusiaster holder skarpt øje med, er den forsvarende Tour-vinder Jonas Vingegaard, der endnu engang skal bevise at han kan trampe i pedalerne bedre end nogen anden.

Mens hvor alle den danske rytters konkurrenter i sadlen er i fuld gang med diverse større løb som forberedelse til sommerens store event, så har danskeren valgt at parkere cyklen for nu, for at kunne stå skarpt i de kommende sommer-etaper i det franske.

Og det har desværre ført til ærgerlige resultater på verdensranglisten, skriver Ekstra Bladet.

Vingegaard er nemlig blevet overhalet af holdkammeraten Primoz Roglic på UCI’s rangliste, og dumper derfor ned på en femteplads. 

Roglic derimod tager et gevaldigt spring om af listen, og rykker fra en 24. plads og op på Vingegaards tidligere fjerdeplads, efter at have vundet Giro d’Italia.

Jonas Vingegaard har dog mulighed for at indhente den tabte plads, når han den 4. juni deltager i Critérium du Dauphiné.

I mellemtiden forbliver konkurrenten Tadej Pogacar på ranglistens førsteplads.

Vingegaard får dog dansk selskab på UCI’s rangliste, eftersom Mads Pedersen er rykket hele 14 pladser op, og nu ligger på en sjetteplads.