Jonas Vingegaard og Glyngøre kunne hilse på en meget speciel gæst

Søndag blev det en realitet, at den danske cykelstjerne kunne stille sig øverst på sejrsskamlen efter tre vanvittige uger i verdens største cykelløb. 

Og selvom der var lagt i kakkelovnen, at danskeren skulle forsvare sin gule trøje med næb og kløer, så stod det sort på hvidt, at Jonas Vingegaard for alvor havde sat sin evige rival, Tadej Pogacar, til vægs og gentaget sidste års succes. 

Den ydmyge Glyngøre-dreng har dog ikke ligget på den lade side efter hans Tour-sejr. 

Jonas Vingegaard har nemlig haft en travl tid siden sin triumf i verdens mest prestigefyldte cykelløb. 

Så sent som onsdags blev han blevet hyldet på Rådhuspladsen og senere på Plænen i Tivoli. 

I går gik turen til Glyngøre, hvor en hel dag var dedikeret til at hylde den danske cykelhelt.

Og det var skam også i går, at Jonas Vingegaard igen stjal alle overskrifterne. 

For selvom Glyngøre er en by, der normalt er kendt for sin ro, blev der torsdag skabt et minde for livet for en ung dreng ved navn Liam Børre Bastrup. 

Liam, der kæmper mod kræft, blev inviteret til en særlig begivenhed, hvor han skulle mødes ansigt til ansigt med  ingen ringere end den dobbelte Tour-vinder, Jonas Vingegaard.

Det skriver TV 2

Liam og hans far, Martin Børre Bastrup, var blandt de 25.000 mennesker, der var mødt op for at hylde Vingegaard. Men for Liam og hans far var dagen noget helt særligt. De stod nemlig forrest i autografkøen, takket være et billede på sociale medier, hvor Liam var iført en kasket med Jonas Vingegaards navn. Billedet blev set af Jonas og hans kone Trine, som besluttede at invitere Liam og hans far til begivenheden. 

Liam, der normalt bærer kasketten for at skjule sit kræftbehandlede hår, fik ikke kun en autograf den dag. Han fik også en overraskelse, der efterlod hans far mundlam. Jonas Vingegaard kom nemlig over til Liam og hans far med en gave – en gul førertrøje fra Tour de France. 

Martin Børre Bastrup lagde heller ikke skjul på, at han var dybt rørt over gestussen: 

“Det er et symbol på, at Jonas Vingegaard er et godt menneske og noget helt særligt”, fortalte han hudløst ærligt til TV 2 i kølvandet på den store oplevelse. 

Denne dag i Glyngøre var altså ikke bare en hyldest til Jonas Vingegaard, men det var også en dag, hvor en ung drengs kamp mod kræft blev anerkendt, og hvor han fik et minde for livet.