Statsministeren afviser kritikkerne sendt hendes vej.

I en tid med økonomisk uro og stramme budgetter i kommunerne, står statsminister Mette Frederiksen fast på regeringens beslutning om at implementere skattelettelser, en politik der har udløst en bølge af kritik fra flere socialdemokratiske borgmestre.

Statsministeren, der for nylig deltog i FN’s generalforsamling i New York, lægger dog ikke skjul på, at regeringens politik ikke er en trussel mod velfærden i landet:

“Vi gik jo faktisk til valg fra Socialdemokratiets side på at give skattelettelser. Det står vi selvfølgelig ved. Det er et valgløfte, så det skal vi indfri”, fastslår Frederiksen i et interview med Ekstra Bladet.

Hun påpeger, at regeringen har afsat flere milliarder til velfærd i det kommende finanslovsforslag for 2024, samt 100 millioner til skattelettelser, og understreger, at de nuværende budgetudfordringer i kommunerne er mere komplekse og ikke kun et resultat af skattelettelser.

Mette Frederiksen adresserer også den udbredte bekymring for, at skattelettelser vil underminere velfærdssystemet:

“Vi har jo besluttet i den her regering, at skattelettelser og løn går hånd i hånd, og det er jo, fordi vi gerne vil bruge flere penge på velfærd, og det er vi i gang med, og det vil vi fortsætte med”, siger hun, og tilføjer, at den nuværende vanskelige budgetlægning i kommunerne også er påvirket af andre faktorer som inflation, der truer med at udhule borgernes købekraft.

Og på trods af den skarpe kritik fra flere socialdemokratiske borgmestre, der føler sig underlagt ‘en meget stram spændetrøje af staten’, og som mener, at skattelettelserne går imod partiets traditionelle politik, står Mette Frederiksen fast på regeringens kurs.

Og det falder på et tørt sted for danskerne, der unægtelig befinder sig i en krisetid, hvor de kæmper med at få enderne til at hænge sammen.