Nu afsløres det hemmelige øgenavn.

Prins Philip, ægtemand til Dronning Elizabeth, havde en tydelig skepsis overfor Meghan Markle, som han udtrykte ved at sammenligne hende med Wallis Simpson, en kontroversiel figur i kongefamiliens historie. Denne sammenligning kom til udtryk gennem et hemmeligt øgenavn, DoW, som står for “Duchess of Windsor”, og afspejlede Philips bekymringer over lighederne mellem de to kvinder, begge slanke, mørkhårede, glamourøse, og fraskilte amerikanere, hvis handlinger havde dybtgående konsekvenser for det britiske monarki.

Det skriver altomkungligt.se.

Meghan Markles indtræden i kongefamilien blev oprindeligt mødt med begejstring, især da prins Harry, kendt for sit tidligere turbulente liv, syntes at have fundet en partner. Deres popularitet kulminerede med et storslået bryllup i maj 2018.

Dog ændrede situationen sig hurtigt, da Meghan og Harry valgte at trække sig tilbage fra deres royale pligter og flytte til USA, hvilket førte til en offentlig konflikt med resten af kongefamilien. Dette inkluderede anklager fra Harry om, at hans bror William og svigerinde Kate aktivt underminerede Meghan gennem negativ presse.

Prins Philips bekymringer over Meghan blev yderligere forstærket af hans association af hende med Wallis Simpson, hvis forhold til Kong Edward VIII førte til en af de største skandaler i det 20. århundredes britiske kongehus. Simpson, ligesom Meghan, var en amerikansk skilsmisse, hvis forhold til kongen skabte en konstitutionel krise og hans abdikation i 1936. Efterfølgende blev Simpson og Edward kendt som hertugen og hertiginden af Windsor, og deres historie blev yderligere kompliceret af deres forbindelser til nazisterne, hvilket kastede skygger over det britiske monarki.

Gennem denne sammenligning og det tildelte øgenavn, DoW, fremhævede Prins Philip sin dybe bekymring for de potentielle konsekvenser Meghan Markles tilstedeværelse kunne have for kongefamilien, en bekymring der spejler historiske præcedenser med dybtgående implikationer for monarkiets stabilitet og omdømme.