Alle stjerner er inviteret – også dem uden kjole og jakkesæt.

Hollywoods største nat blev lige en smule pelsklædt, da Messi, den talentfulde border collie kendt fra filmen “Anatomy of a Fall”, overraskede fans ved at dukke op til den 96. Oscar-uddeling.

På trods af tidligere rapporter om, at den firbenede stjerne ikke ville være til stede, viste Messi sig at være aftenens uventede gæst, klar til at bistå værten Jimmy Kimmel med aftenens forberedelser.

Messis rolle som Snoop, servicehunden for den blinde Milo i den Oscar-nominerede film, har ikke kun vundet ham kritikeres anerkendelse, men også en dedikeret fanskare verden over. Hans evne til at levere en overbevisende præstation har rejst spørgsmålet om, hvorfor der ikke findes en Oscar-kategori for dyreoptrædener.

Ejeren og træneren, Laura Martin Contini, argumenterer for anerkendelse af dyreskuespillere ved at sige, “Hvorfor ikke? Det kræver meget arbejde at opnå det, der ser naturligt ud på skærmen. (En Oscar) ville bringe opmærksomheden på selve erhvervet.”

Rollen gav pote

Messis anerkendelse blev cementeret, da han vandt Palm Dog ved Cannes filmfestival i 2023, hvilket fremkaldte samtaler om inklusionen af dyreperformere i Oscar-anerkendelse.

Messis tilstedeværelse ved Oscar-frokosten den 12. februar, hvor han mødte Hollywood-stjerner som Billie Eilish og Ryan Gosling, understreger kun hans status som en ægte berømthed. Gosling, kendt for sit cool, var tilsyneladende mere stjerneramt af Messi end nogen anden i løbet af prisuddelingssæsonen.

Denne uventede udvikling ved Oscar-uddelingen sætter spotlightet på den ofte oversete rolle, som dyr spiller i filmindustrien, og åbner op for debatter om dyres bidrag til kunsten. Med Messi, der stjæler showet, måske er tiden inde til at revurdere, hvordan vi anerkender alle skuespilleres bidrag til film, pelsklædte eller ej.