Samantha Markle, har bedt prins Harry om at vidne i retssagen mod sin egen kone.

Hertuginde Meghan er blevet sagsøgt for ærekrænkelse af sin halvsøster Samantha Markle efter hendes kontroversielle tv-interview med Oprah Winfrey i 2021 og biografien ‘Finding Freedom’ fra 2020.

Hun hævder, at hendes navn er blevet ødelagt af ‘ondsindede løgne’ og kræver, hvad der svarer til omkring en halv million kroner i erstatning.

Nu har hun formelt bedt om at få prins Harry indkaldt som vidne.

Det skriver Mirror, der har fået aktindsigt i sagen.

Samantha Markle hævder, at Meghan løj om sin opvækst og familie i interviewet.

Hun hævder, at hun efter interviewet er blevet ydmyget og udsat for had, og kræver, at hendes søster indrømmer sine løgne.

Meghan har kaldt retssagen fuldstændig grundløs, og hendes advokater har givet udtryk for, at sagen på ingen måde hører hjemme i en retssal.

The Mirror skriver også, at det endnu ikke er afgjort, om sagen nogensinde skal for en domstol.

Doubler op

Meghan Markles advokat, Michael Kum, har slået tilbage på påstande, som hertugindens halvsøster Samantha har fremsat mod hende, og betegner ærekrænkelsessagen som “upassende” og “helt ærligt stødende for min klient” efter et virtuelt retsmøde onsdag. 

Ifølge Daily Mail optrådte Samantha og hendes advokat Peter Ticktin i et virtuelt retsmøde onsdag med Meghans advokat Michael Kump. 

Ticktin fortalte efter sigende retten, at Meghan offentligt havde “slået sin søster ned”, fordi “hun blev fanget” i at lyve om sin barndom.

“Hun løj om sin uddannelse, at hun fik alle disse stipendier. Hendes far betalte for hendes uddannelse for guds skyld, og hun blev fanget med denne løgn,” sagde han. 

“Hvorfor nægter hun ellers sin familie, der ikke har gjort andet end godt mod hende hele sit liv? Hun har aldrig haft problemer med dem overhovedet.

“Hun nægter dem at dække over, at hun har opdigtet denne fortælling om, at hun gik fra klude til rigdom, hvilket er noget vrøvl, sandsynligvis ikke engang at indse, hvilken skade hun ville gøre på sin søster.”

Hr. Ticktin sagde også, at Meghan ikke er klar over, at hun satte en “uskyldig person ind i kampen” efter at have hævdet, at Samantha havde modtaget “hundredvis af trusler”, inklusive fra en stalker i kølvandet på Meghans offentlige eksponering.

Meghans advokat siges at have slået tilbage på påstandene og bad retten om ikke at “gøre en føderal sag ud af det”, da beskyldningerne er “upassende” og “helt ærligt stødende for min klient”.

“Klageren bryder sig om Meghans egne indtryk af sin egen barndom, da hun voksede op, men det er ikke et passende emne for en domstol,” sagde hr. Kump.


Hr. Kump hævdede, at de omhandlede udtalelser “ikke er ærekrænkende” og hævdede, at “retten til at ytre meninger er garanteret” af det første ændringsforslag.

“Domstole har fastslået, at afskedigelse forud for retssagen er nødvendig i sager om ærekrænkelse på grund af den afkølende effekt, disse sager har på rettighederne til første ændring,” tilføjede han. 

I en bombe-afsløring rapporteret af Daily Mail sagde dommer Charlene Edwards Honeywell, at hun ville afsige sin dom på et senere tidspunkt. 

Dommeren har endnu ikke truffet en afgørelse om retssagen, fordi hun angiveligt “kæmper” for at forstå, hvordan Meghan “offentliggjorde de omhandlede udtalelser” – et lovkrav for at de skal være “ærekrænkende”.