Bagspilleren havde en tydelig besked efter søndagens sejr.

Mathias Gidsel har stået på håndboldbanens gulv i mere end fem timer ved EM, hvilket gør ham til den spiller i den danske trup, der har arbejdet mest i de første seks kampe.

Med en krop, der mærker belastningen, står han alligevel fast på, at han aldrig vil bede om at blive sat på bænken eller tribunen.

EM’s afsluttende mellemrundekamp, der ellers var blevet betydningsløs efter Danmarks sejr over Norge, kunne have været en oplagt mulighed for at give Gidsel en tiltrængt pause.

Selvom han erkender, at kroppen er mærket, insisterer han på, at han altid vil bede om at spille.

“Jeg kommer aldrig til at bede om fri. Jeg vil altid bede om at få lov til at spille. Men Nikolaj (Jacobsen, red.) ved udmærket, hvordan truppen har det, og jeg tror, han kommer til at tage nogle helt klare valg på tirsdag,” siger Mathias Gidsel til Se og Hør.

Danmark har gennemgået seks kampe siden EM-premieren, og den intensive kampplan har sat sine spor. Selvom Gidsel roser holdets præstationer, mener han, at nogle spillere har slidt ekstra hårdt. Han ser frem til at få nogle dages behandling for at komme sig.

“Selv om kroppen har det bedre end i andre slutrunder, fordi Niclas Kirkeløkke hjælper mig med at dække op på min back, så skal det gøre godt at få fire-fem dages behandling,” udtaler Mathias Gidsel.

Andenpladsen over spillere med mest spilletid ved EM er Niclas Kirkeløkke og Magnus Saugstrup, der begge har spillet lige under fem timer.

Danmark skal give bolden op igen på tirsdag, hvor Slovenien venter på Nikolaj Jacobsens landshold.