Den australske skønhed er ikke populær blandt statslederne

‘Ung, smuk, rig og berømt’. Man skulle tro at Nik og Jay-hittet var inspireret af den australske skuespillerinde Margot Robbie.

Den 33-årige skønhed har i løbet af sin forholdsvis korte karriere alligevel formået at medvirke i gigantiske film, og samarbejde med nogle af branchens største instruktører, som Martin Scorsese og Quentin Tarantino.

Kombineret med et yndigt ydre, og anmelderroste skuespilpræstationer der har anskaffet hende to Oscar-nomineringer, så skulle man tro at hele verden var faldet pladask for ‘Wolf of Wall Street’-skuespillerinden.

Men åbenbart er den vietnamesiske regering ikke medlemmer af fangruppen, skriver DR.

Hendes seneste film ‘Barbie’, baseret på den populære Mattel-legetøjsdukke, har Robbie i rollen som den populære Barbie-dukke, og med sig er canadiske Ryan Gosling i rollen som dukken Ken.

Og mens hele verden ser frem til en film proppet med pinke nuancer og glimmer op til sokkeholderne, så må fans i Vietnam udeblive fra festfyrværkeriet.

Filmen er nemlig blevet forbudt i landet, før den overhoved har fået premiere.

Årsagen skyldes, at der i filmen fremgår et kort, hvor en skillelinje i Det Sydkinesiske Hav er lavet forkert, mener vietnameserne.

Linjen er nemlig placeret der, hvor Kina mener at råde over havområdet, der blandt andet indeholder væsentlige oliefelter.

Hvor skillelinjen mellem de to lande menes at gå, har skabt heftige intriger mellem Kina og Vietnam gennem årene, og i 2016 konkluderede en international voldgiftskendelse i Haag, at Kina ikke havde ret om området – en beslutning kineserne langt fra var enige i.

Og ‘Barbie’ er ikke den første film der begår denne ‘fejl’. Adskillige film fra andre producenter som Sony og Netflix har også måtte vinke farvel til det vietnamesiske marked af samme årsag.

Et land mindre at distribuere til, betyder også en mindre indtjening ved billetsalget, hvilket nok ikke falder i god jord hos Robbie, der udover den bærende hovedrolle også er involveret i filmen som producer, og har derfor smidt penge ind i projektet.

‘Barbie’ er instrueret af Greta Gerwig, der tidligere har lavet de anmelderroste film ‘Lady Bird’ og ‘Little Women’. Filmen får dansk premiere den 21. juli.