Den omdiskuterede smykkedesigner efterlader ingen spor.

Smykkedesigner Mai Manniche har indtil for nyligt flittigt delt billeder af dronning Mary iført JewlsCPH-smykker på sin Instagramprofil, hvilket har udløst en bølge af debat online.

På Reddit er Manniche blevet anklaget for at bruge den danske dronning som en “reklamesøjle” uden kongehusets godkendelse.

Dette har ført til, at HER&NU/Realityportalen har søgt svar hos kongehusets kommunikationsafdeling.

Kongehuset har valgt ikke at kommentere sagen specifikt men henviser til deres officielle holdning om, at medlemmer af den kongelige familie ikke deltager i markedsføring.

Denne politik er tydeliggjort på kongehusets hjemmeside og har sendt rystelser gennem både den online diskussion og Manniches markedsføringsstrategi.

I erkendelsen af kongehusets politik har Mai Manniche taget til Instagram for at adressere situationen.

“Gennem mere end 15 år har vores smukke, intelligente Dronning båret mine smykker. Siden tronskiftet er jeg med stolthed begyndt at vise billederne. Det viser sig, at det må jeg ikke, og derfor har jeg nu fjernet alle billederne,” meddeler Manniche i et nyligt opslag.

Debatten på Reddit har også kredset om, hvorvidt smykkerne faktisk var fra JewlsCPH, som dronning Mary bar, eller om Manniche senere havde designet dem for at ligne de originale smykker. Manniche har siden da stolt – og i forsvar – stillet sig frem og gjort det klart, at smykkerne er kreeret af hendes virksomhed,

Indtil for nyligt har Manniches Instagram været hjemsted for flere opslag, der fremviser dronningen iført JewlsCPH-smykker.

“Jeg fjerner alene opslagene, da Kongehuset naturligt nok ikke må bruges i kommercielle sammenhænge. Jeg viste billederne som stolt designer – og det er jeg fortsat,” konkluderer Manniche.