Mads Brügger vil genoplive konsekvenserne fra Minksagen i danskernes erindring.

I onsdags til premieren på ‘The Mandalorian 3’ i Dagmar Teatret mødte den dygtige journalist Mads Brügger op på den røde løber, sammen med sine to sønner, Viggo o Wagner.

HER&NU fik et interview med Mads om et nyt og spændende projekt, som er under opsejling.

Magtens Voksmuseum

Efter nedlukningen af radio 24syv, så vendte Mads Brügger tilbage som redaktør på den nye danske nyhedsbrevstjeneste ‘Frihedsbrevet’.

På den røde løber løftede radioværten sløret for en udstilling, som kom til at hedde ‘Magtens Voksmuseum’.

Og her faldt svaret om, hvad udstillingen handler om:

“Vi har lavet 10 life-size voksdukker af de ti topembedsfolk, der har fået kritik af Mink-kommissionen. De bliver udstillet i København sammen med nogle plancher, der hver især forklarer, hvad Mink-kommissionen mente om dem, og hvad konsekvenserne har været,” fortalte han begejstret.

De ti topembedsfolk, som vil blive udstillet som voksdukker, har stået i baggrunden, når både statsministeren og justitsministeren har trådt frem til forskellige pressemøder.

Det er måske de færreste danskere, som er bekendt med navnene på toppen af embedsværket såsom:

Johan Legarth (Departmentschef i Justitsministeriet),

Anne-Mette Lyhne Jensen (Afdelingschef i Justitsministeriet),

Tejs Binderup (Daværende afdelingschef i Miljø- og Fødevareministeriet).

Sociale medier

Reaktionerne på det kommende projekt var dog modtaget med blandede følelser på de sociale medier.

“Advokater reagerer negativt. Der er én, der har skrevet, at han synes det er modbydeligt. Ligefrem voksenmobning, og hvor jeg synes, det er interessant, at ordet ’voks’ indgår i ordvalget. Der er også andre, der synes det er spændende og vigtigt,” fortalte han til HER&NU.

Der er mange, der gerne vil glemme Minksagen og komme videre. Der mener ’Frihedsbrevet’ tværtimod, at vi skal blive på sagen og interessere os for den. Det repræsenterer et moralsk kollaps i toppen af embedsværket, svarer han til mediet.

Se voksdukkerne herunder: