Nu har den tidligere ‘Bagedyst’-vinder kastet sig ud i en politisk kamp.

I mandagens afsnit af ‘Aftenshowet’ var Liv Martine Hansen bedre kendt fra ‘Den store bagedyst’, hvor hun vandt.

Og skuespilleren Elias Munk var på besøg i studiet for at fortælle om livet med type 1 diabetes og ikke mindst om den ulighed, som de oplever i forhold til behandlingerne.

Du kan nemlig få en sensorbaseret glukosemåler, som vil gøre det lettere at regulere sit blodsukker.

Men ifølge diabetesforeningen er kommunerne med delte meninger, i forhold til den sensorbaserede glukosemåler.

Nogle kommuner udskriver glukosemåleren til alle, som søger om den, mens andre ikke gør det.

Elias Munk fortalte, at han havde oplevet at bo på Frederiksberg og få den udskrevet, men da han så flyttede til København Kommune, kunne han af mystiske årsager pludseligt ikke længere få den.

Liv Martine fik et afslag på sin ansøgning om glukosemåleren flere gange, så derfor kontaktede hun selv en virksomhed, som producerer den sensorbaseret glukosemåler, og i form af hendes influencer-status, indgik hun dermed et samarbejde med virksomheden og fik glukosesensoren.

Liv Martine Hansen er ikke et sekund i tvivl om, at den sensorbaserede glukosemåler, har ændret hendes liv.

“Jeg synes, alle der har type 1 diabetes skal have muligheden for at have den her glukosemåler, som er sensorbaseret, hvis de gerne vil bruge den,” fastslog Liv Martine, mens Elias stemte i.

“Både for at den syge skal få et bedre liv, men også for et samfundsøkonomisk perspektiv, for hvis vi får færre folk med følgevirkninger, så sparer vi på den lange abne. Det kan godt være, det er billigere lige nu, men hvad når jeg bliver 50 og er blind og sidder i rullestol.”

Derfor er de to kendisser ved at fremsætte et borgerforslag om netop lighed i behandlingerne med diabetes.

I ‘Aftenshowet’ sendte ‘Bagedyst’-vinderen Liv Martine og skuespilleren Elias en opfordring til sundhedsministeren ‘Sophie Løhde’, som Liv Martine fulgte op på, på sin Instagram-profil, hvor hun også har lavet et opslag og tagget ministeren i det.

Se Instagram-opslaget her: