Lise Nørgaard, der gik bort den 1. januar i en alder af 105 år, nåede inden sin død, at sætte sit præg på musicalmanuskriptet.

Danskerne kan næste år byde velkommen til et gensyn med den evigt populære TV-serie ‘Matador’. 

Men denne gang bliver det i et noget anderledes format. 

Eftersigende skulle en ny musical baseret på den legendariske TV-serie løbe af stablen i 2024. 

Sådan lyder meldingen fra Hele Danmarks Musicalteater i en pressemeddelelse. 

Matador-musicalen er skrevet af filminstruktørerne Susanne Bier og Anders Thomas Jensen i tæt dialog med seriens skaber og hovedforfatter, Lise Nørgaard. 

“Det har været en stor glæde for mig at kunne bidrage til, at der blev skabt noget nyt, der bygger på noget, som jeg skrev for længe siden, sagde Lise Nørgaard i sensommeren 2022 i et citat, som først er blevet offentliggjort nu. 

Hun lagde heller ikke skjul på, at publikum har en masse og se frem til. 

Lise Nørgaard gik bort den 1. januar 2023 i en alder af 105 år og nåede inden sin død at skrive på musicalmanuskriptet sammen med Anders Thomas Jensen og Susanne Bier. 

Og på musiksiden vil publikum få et genhør med Bent Fabricius-Bjerres velkendte titelmelodi, men vil også blive præsenteret for en række nye sange, som hitmageren Burhan G i samarbejde med sangskriveren Lise Cabble står bag. 

Af pressemeddelelsen fremgår det desuden, at Burhan G prompte svarede ja til at stå bag en række nye sange sammen med Lise Cabble. 

‘Matador’ blev tilbage i 2007 sat op som musical. Men Hele Danmarks Musicalteater benytter samtidig lejligheden til at understrege sort på hvidt, at den nye musical har intet at gøre med den. 

Ifølge produktionssamarbejdet bliver den nye Matador-musical et gensyn med persongalleriet, replikkerne og selve historien og et møde med en række nye scener, situationer og dialogudvekslinger skabt dertil. 

Det bliver først offentliggjort til foråret, hvem der skal spille Maude, Misse Møhge, Mads Skjern og de resterende figurer i Korsbæk. 

Det kan dog allerede nu afsløres, at der er tale om et stjernespækket cast i alle de store roller, lyder det fra Hele Danmarks Musicalteater.