Kongen af Rock, Elvis Presleys eneste barn døde på tragisk vis d. 12 januar, i en alder af 54 år.

I sidste uge rapporterede vi den tragiske og stadig uvise død på Elvis Presleys eneste barn, Lisa Marie. Medierne mener at hun angiveligt blev ramt af et hjertestop.

Efterfølgnede har der været mange spekulationer og rygter i, hvad de tre døtre, som hun efterlader sig, står til at skulle arve. Tidligere har det været fremme i medierne, at der ikke er meget tilbage af Elvis Presleys gigantiske formue, som hans eneste barn arvede som blot 25-årig.

Det amerikanske medie The Blast har fået indblik i en række retsdokumenter, der kaster mere lys over Lisa Marie Presleys økonomi, og det er bestemt ikke et glansbillede, der tegner sig.

Formuen er mildest talt væk 

Det er i forbindelse med sin bitre skilsmisse fra sin fjerde ægtemand, Michael Lockwood, at Lisa Marie Presley har været nødt til at redegøre for sin økonomi.

Ifølge retsdokumenterne havde Lisa Marie Presley en kontantbeholdning på knap 655.000 kr., ligesom hun havde en aktiebeholdning med en værdi på knap 5 mio. kr. 

Det er altså langt fra den formue på svimlende 690 mio. kr., som hendes legendariske far efterlod hende.

I retsdokumenterne redegører Lisa Marie Presley desuden for, hvad der ruller ind på kontoen af royalties fra sin fars musik.

Hun afslører, at hun tjener 714.000 kr. om måneden fra Elvis Presley Enterprises, ligesom hun får en månedsløn på knap 30.000 kr. som “ansat” i Graceland.

Har gigantisk skattegæld

Det lyder jo som en ganske fornuftig månedlig indtægt, men når man så fakturerer hendes gigantiske skattegæld med i ligningen, så ser det straks værre ud.

I retsdokumenterne erklærer Lisa Marie Presley desuden, at hun har en skattegæld på 6,8 mio. kr., hvilket sammenholdt med hendes ekstravagante forbrug gjorde, at hun nærmest endte i minus hver eneste måned.

Hun sætter sit månedlige forbrug til svimlende 631.000 kr., hvoraf 158.000 kr. går til husleje og knap 12.000 går til at have en Maserati bil.

Solgte det meste

Da Lisa Marie Presley som 25-årig tilbage i 1993 arvede sin fars kæmpe formue på 690 mio. kr., var det ikke et gunstigt bo, hun overtog. Tilbage i 2019 beskrev Forbes, hvordan Elvis Presleys tidligere manager, Colonel Tom Parker, havde solgt rettighederne til Elvis’ musik for “småøre”. 

I stedet for at indkassere sin gigantiske arv, overlod hun det til andre at forvalte hendes formue. I 2005 solgte hun 85 procent af Elvis Presley Enterprises efter rådgivning fra Barry Siegel, som der var manager for hende.

Senere sagsøgte hun ham for “uforsvarlig og skødesløs inkompetent ledelse og ambitioner om at tjene sig selv”, mens manageren skød igen ved at hævde, at store dele af Elvis Presley Enterprises blev solgt fra for at betale en gigantisk gæld.