Den rutinerede skuespiller deler sin bekymring

Lars Mikkelsen har haft mange passioner i livet, hvor skuespil blot er én af hans mange pile i hans pilekogger.

Han kan blandt andet også bryste sig af at være sanger, lydbogsindlæser, og har sågar en fortid som gøgler før skuespillet blev hvad der fanget den 59-årige multikunstners øje.

Men især én passion har dog siddet hos Mikkelsen siden de unge dage.

Sammen med lillebror Mads Mikkelsen, har Lars nemlig delt en forkærlighed for sportens verden – både på og væk fra banen.

– Sport var en kæmpe del af vores liv. Vi spillede det hele, men mest håndbold, og som barn betød det meget for mig. Det var min ventil, for modsat skolen havde jeg det sjovt og godt på håndboldbanen, fortæller Lars Mikkelsen i et dybdegående interview med Ud og Se.

Og som en af Danmarks mest populært sportsgrene, hvor vores spillere herhjemme i rødt og hvidt med stolthed kan hive VM, EM og OL-medaljer op fra skufferne, er det ikke besynderligt at Brødrene Mikkelsen også har begivet sig ud på banen kastede bolden rundt i deres yngre dage.

Især Lars kunne bruge sporten som et afbræk fra skolen, og kan se tilbage på hans tid som ungdomsspiller med nostalgi i øjnene.

Derfor er der ét element ved sportens popularitet – eller måske, mangel på samme – der bekymrer den succesfulde altmuligmand.

– Jeg elsker håndbold, men nu om dage har holdsport det svært, især i de store byer, fordi de unge vælger det fra. Det ligger mig meget på sinde, hvordan vi får gang i et godt foreningsliv igen, for jeg ved, hvor meget det kan hjælpe, uddyber Mikkelsen.