Den danske udenrigsminister blev tidligere i dag lettere irriteret på en journalist, som kom med et irrelevant spørgsmål ifølge Lars Løkke.

Tidligere i dag kunne SVM-regeringen præsentere en ny fond til Ukraine med 7 milliarder kroner, som består af tre dele i form af militær støtte, civil støtte samt støtte til erhvervsindsatser, oplyser TV 2.

Da aftalen blev præsenteret blev udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) dog en anelse fortørnet over et spørgsmål fra en journalist fra B.T.

Løkke blev spurgt ind til sagen om partifællen Jon Stephensen, der er blevet anklaget for at have forfalsket en underskrift samt at have været truende over for ansatte i teaterbranchen.

Det skulle være sket før Jon Stephensen blev valgt til Folketinget. Det spørgsmål vakte dog ikke tilfredshed hos Løkke, som straks kvitterede med følgende svar:

“Bruger du den her lejlighed til at stille det spørgsmål?,” lød det fra Lars Løkke Rasmussen, som tilføjede:

“Det synes jeg er fuldstændig perspektivløst og pinligt for dansk presse. Altså, vi står her, fordi der er krig i Ukraine og lancerer en milliardfond.”

Herefter kom Løkke med en meget konkret kritik af danske journalister generelt, hvilket især kom i kølvandet på en nyhed fra i går omkring Nord Stream 2.

“I går morges sprang der en nyhed omkring Nord Stream 2. Den var der hele dagen, mens I drønede rundt på Christiansborgs gange og snakkede om boligsager og teaterdirektører”.

Du kan se videoklippet i TV 2’s artikel her.