Den garvede komiker har en dyster baggrund, som han endelig åbner op om

At den rutinerede komiker og skuespiller Lars Hjortshøj skulle stable et stærkt venskab på benene med saxofonisten Benjamin Koppel, var ikke ligefrem lige til højrebenet.

Men det er nu engang hvad kendskabet resulterede i, da de to herrer mødtes for første gang på Hotel Scandic i Århus.

Det venskabelige forhold er om nogen en overraskelse, af to væsentlige årsager, skriver Finans.

Den ene af årsagerne er baseret på en statistik fra Forum for mænds sundhed, der viser at en stor andel mænd har svært ved at skabe og dyrke nære relationer.

Men den anden årsag, der i særdeleshed viser de to mænds diametrale modsætninger, skal findes i deres fortid.

Lars Hjortshøj har nemlig en fortid som mobber, hvor Koppel derimod var i mobningens modtagende ende.

Men alligevel har Hjortshøj og Koppel fået etableret et godt venskab, hvilket de taler ud om i bogen ‘Halvt fuldendt – tanker fra et umage venskab’, der handler om at få mandevenner senere i livet.

Og det var netop under bogens tilblivelse, at den 56-årige komiker fik en foruroligende åbenbaring om hans tid som mobber igennem livet.

– Jeg har båret rundt på skammen i 45 år. Selvfølgelig skal man have størst fokus på mobbeofrene. Men man skal bare vide, at når man mobber andre, så gør man også sig selv ondt. Når jeg kigger på Benjamin i dag, får jeg nærmest lyst til at undskylde, selvom jeg ikke var hans mobber, fortæller Lars Hjortshøj.

Koppels briller, fregner og røde år var nemlig en nem skydeskive for mobning og drillerier op gennem 80’erne – også for Hjortshøj.

Men heldigvis bliver man klogere med alderen, hvilket blandt andet gav Koppel håb om den nuværende og fremtidige situation med mobning i livet.

Mobberen og mobbeofferet har fået meget ud af hinandens venskab, hvilket også kommer til udtryk i bogen.