Tina og Isabel har genvundet kærligheden under optagelserne til DR-programmet: ‘Fede forhold’. I dag håber de på at få barn.

Da Tina og Isabel Rosiak Lønborg deltog i anden sæson af ‘Fede forhold’ tilbage i 20202, tabte de sig 59 kilo tilsammen, og i sidste afsnit af programmet valgte Isabel at gå på knæ og spørge Tina om hun ville gifte sig med hende.

Deres bryllup blev udskudt op til flere gange på grund af covid-19, men i sommeren 2022 lykkedes det endeligt med et bryllup.

Allerede under tv-optagelserne til programmet fortalte parret åbent om deres fælles drøm om en familie sammen.

Det var for Isabel den primære drivkraft til at ville tabe sig, fordi hun ønskede at blive gravid.

Den drøm som de har kæmpet for lige tiden optagelserne, skulle ikke vise sig at være nemt.

I fire år har parret kæmpet for, at Isabel skulle være med barn, men det lykkedes ikke.

Til gengæld venter Tina nu barn, og derfor bliver parret forældre til en lille pige til august.

“Det har været et langt og opslidende forløb. Jeg har været i fertilitesbehandling, først i det private med insemineringer, derefter med IVF behandling i det offentlige, og der blev vi til sidst skrevet op til ægdonation, da IVF forsøgene ikke gav meget af sig. Men der er over et års ventetid, før der er en donor. Men man må godt gå i det private og prøve det imens, uden at man mister sin plads i køen,” fortæller Isabel og fortsætter:

“Så vi tog kontakt til Maigaard Fertilitetsklinik i Odense, og de ville gerne hjælpe os med vores drøm. Her valgte vi så også, at Tina skulle i gang med at prøve. Vi købte en IVF pakke til mig og en inseminering til Tina. Tina begyndte så at bløde dagen efter insemineringen, så vi fik at vide, at hendes menstruation nok var kommet, og det var jo trist. Vi havde ikke lyst til at tage graviditetstest efter 14 dage, men det skulle man jo gøre. Og gudskelov for det for Tina var gravid.”

Isabel kæmper stadig

Tina er nu gravid i uge 18 og har termin den 31. august, men selvom parret kan se frem til at blive forældre til sommer, så har Isabel ikke opgivet kampen for at selv blive gravid, og det er der en god årsag til.

“Så snart Tina føder, mister jeg min plads i køen hos det offentlige, fordi man i Danmark kun har ret til hjælp til første barn, og det bliver jo så vores lille pige. Desværre har mine forsøg ikke givet meget pote og har kun haft en ægoplægning ud af seks IVF forsøg. Det er en rigtig hård kamp for mig. Jeg har aldrig oplevet noget så umenneskeligt.”

“Vi ønsker os et barn mere, og det arbejder jeg i dette øjeblik på det. Vi har jo begge kørt fertilitetsbehandling på samme tid vel vidende om, at vi kunne opnå graviditet sammen. Det havde været drømmen.”

Isabel fortæller at hun er lykkelig for, at Tina kan få deres store fællesdrøm om at blive mor til at gå i opfyldelse, men hun indrømmer dog også, at der er en lille sorg inden i hende, idet at hun selv har kæmpet hårdt for at blive gravid.

Reglerne for stramme

Ifølge Isabel er reglerne omkring fertilitetsbehandling i Danmark er for stramme, og at de regler ikke har været til parrets fordel. Derfor ville hun ønske, der blev løsnet lidt op for reglerne.

“Vi ville ønske, at man i det offentlige havde flere chancer for at opnå graviditet. Der hedder den fem påbegynde forsøg og tre ægoplægninger. Jeg nåede kun fire forsøg, hvor den ene var gratis, da jeg var med i et lægeligt forsøg. Men jeg fik aldrig nogen ægoplægninger. Jeg synes, man giver for hurtig op på os, som har svært ved at få børn. To forsøg mere vil kunne gøre så meget,” fastslår hun og fortsætter:

“Tina måtte også lovmæssigt donere æg til mig, da jeg nu ikke længere kunne blive gravid på egne æg, men fordi de så har en anden regel, der hedder, at kvinder over 35 år ikke må det, så fik hun ikke lov. Der måtte kun bruges en fremmed kvindes æg som donor, og det er der jo lang ventetid på. Loven om at man kun må give æg til partner i tilfælde af sygdom, eller hvis man lider af barnløshed, burde afskaffes.”

Isabel og Tina håber på, at regeringen vil ændre reglerne, så man også kan få hjælp til at få barn nummer to.

Men de erkender dog, at det nok ikke kommer til at ske, før de bliver for gamle til at kunne gøre brug af det.

Isabel kæmper i mellemtiden for en graviditet, og de er lykkelige for, at de i hvert fald får et drømmebarn.