Den kommende konge viser tegn på hykleri og dobbeltmoral – og han kunne ikke være mere ligeglad, lyder meldingen.
Ingen kvaler, danskerne betaler.
Og betale gjorde de danske borgere i dén grad, da kronprins Frederik i foråret valgte at tage en hurtig smuttur til London, hvor transportomkostningerne ellers ikke fik for lidt.
Kronprinsen valgte nemlig at få Forsvaret til at stille et civilt Falcon 2000 LXS chartret fly til rådighed, så turen for den kommende konge og hans trup over Vesterhavet kunne være så komfortabel som muligt.
Og hele oplevelsen kostede “kun” 403.000 – skattekroner, naturligvis.
Og ifølge Ekstra Bladets Kongehuskommentator, Kim Bach. så sender beslutninger som denne et klart signal, der ikke ligefrem får prinsen til at stå skarpt i de borgerlige og internationale politiske øjne.
Hyklerisk, selvisk – og bedøvende ligeglad
– For det første signalerer kronprins Frederik, at han er ligeglad med, hvad det koster. Og så er der det næste: Han er ligeglad med klimaet, og her bliver det mest problematisk for kronprinsen, fordi han bruger meget tid på at signalere, at han er meget grøn, og det er hykleri, vurderer Kim Bach og fortsætter:
– Så er der det tredje signal, og det er lidt meta – og det er, at kronprinsen er ligeglad med signalet, han sender. Det vil sige, at han er ligeglad med, hvad folk mener om det her. Han viser, at han egentlig er ligeglad med almindelige mennesker, hvad de måtte tænke og føle, når det kommer til stykket – bare de elsker ham, når han løber.
Men kronprinsens prangende rejsebeslutninger er ikke blot et beklageligt signal at sende til borgerne, men også andre statsledere rundt omkring i verden, der kan danne sig et beklageligt indtryk af det danske kongehus.
Og de dyre vaner på bekostning af danskernes skattekroner er langt fra nyt for kognehuset.
I 2022 brugte Forsvaret 2.766.522 kroner på at kunne assistere dronning Margrethe og kronprinsen med deres ønskede flyveture, men det er ingenting sammenlignet med 2021 hvor hele 3.372.494 kroner blev brugt på de royale rejser, fordelt over 11 flyture – deriblandt indenrigsflyvninger for dronningen.
Kongehuset har ikke ønsket at besvare spørgsmål om monarkiets mange flyomkostninger.