Kronprinsen vil ikke have at det samme skal ske med hans ældste søn, som han selv blev udsat for.

Når prins Christian den 15. oktober kan fejre sin 18-års fødselsdag, bliver det gjort med manér og panache.

Kongehuset har selv i et nyhedsbrev kortlagt, hvordan den store dag skal fejres: vagtskifte på Amalienborg, en offentlig hilsen til københavnerne fra balkonen på Frederik VIII’s Palæ sammen med familien og dronningen, og om aftenen er dronningen vært for et gallataffel, hvor unge fra hele landet har mulighed for at møde op i deres fineste galladragter, når den unge prins byder op til bal.

Men meget tyder på at, selvom det er en storslående måde at fejre sin fødselsdag, så kan der også være tegn på udelukkelsesmetoden i brug.

Christian kan nemlig forvente en meget mere rolig 18-års end hans far, kronprins Frederik selv oplevede i tidernes morgen.

Det skriver BILLED-BLADET.

I kronprinsens 2017-selvbiografi af Jens Andersen “Under bjælken” beskriver Frederik i specifikke detaljer, hvordan hans egen 18-års fødselsdag ikke er en begivenhed han kan se tilbage på med et smil på læben eller nostalgi i øjnene.

På kronprinsens fødselsdag, den 26. maj 1986, blev den unge fødselar vækket af fire syngepiger i netstrømper, bjørneskindshuer og uniformsjakker nede for sit soveværelsesvindue, med en hilsen fra “alle Danmarks pi’r”. Med nede for vinduet fik pigerne også opbakning af den Kongelige Livgarde. Samtidig stod den kendte sportsreporter Gunnar “Nu” Hansen klar med en åben telefonlinje til radioen, hvor Frederik skulle nå at gnide den værste søvn ud af øjnene, inden spørgsmålene strømmede ind.

Og det ønsker den nu ansvarlige og bekymrede far ikke at sønnike også skal udsættes for.

“…Jeg ved dog med sikkerhed, at vores Christian på sin atten års dag på ingen måde skal udsættes for syngepiger og en overfrisk radioreporter ude foran Frederik 8.s Palæ. Jamen, altså”, fortæller kronprins Frederik i biografien.

Derudover kommer Christian heller ikke til at køre i åben karet gennem Københavns gader, ligesom farmand gjorde i 1986. Dette kan dog formentlig skyldes, at kronprinsen dengang allerede bar den vigtige rolle som tronfølger, hvilket Christian ikke behøver bekymre sig om endnu.