I dag bliver den 18-årige gymnasieelev landets næste konge – og her er hvad der venter ham.

I dag underskriver dronning Margrethe officielt erklæringen om sin abdikation ved statsrådet på Christiansborg, og dermed indledes et nyt kapitel i prins Christians liv.

Den 18-årige tronarving overtager titlen som kronprins, og hans mindre søskende avancerer samtidig i arvefølgen.

Ved sin 18-års fødselsdagsfest i oktober sidste år aflagde prins Christian den ‘højtidelige erklæring,’ hvor han svor at overholde grundloven. Denne handling gjorde ham i stand til at fungere som rigsforstander ved regentens fravær.

Nu, som kronprins, får han selv titlen som regent i tilfælde af hans far, den kommende kong Frederik 10.s, fravær.

Trods planer om at fokusere på sin uddannelse de næste par år åbner kronprinsen nu et nyt kapitel som aktiv deltager i kongehuset. Hans fremtidige uddannelsesplaner inkluderer en militær tjeneste i Livgarden og efterfølgende studier i statskundskab, formentlig ved Aarhus Universitet.

I juleferien gav prins Christian et glimt af sit liv som ung voksen ved at deltage i det pulserende natteliv i Aarhus. Han blev spottet på den trendy Hornsleth Bar, hvor han hyggede sig med venner.

Under sin 18-års fødselsdagstale erkendte prinsen åbent, at han ikke kunne levere perfektion, men han lovede dedikation og at give alt, hvad han har, for at lære og udvikle sig.

– Selvfølgelig vil jeg gerne være den bedst tænkelige tronarving, men jeg kommer helt sikkert til at træde ved siden af. Det bliver måske ikke med huller i strømperne på mit første officielle besøg … far … men så bliver det noget andet. Jeg kan ikke levere perfektion, for hvad er perfektion overhovedet, men jeg kan love dedikation. Jeg vil give alt, hvad jeg har, og lære alt, hvad jeg kan, fortalte den kommende kronprins i takketalen.

Dronning Margrethe udtrykte sin stolthed over prins Christians åbenhed og dedikation i sin nytårstale. Den unge kronprins formåede at imponere med sin ærlighed og selvindsigt, hvilket også tegner fremtiden for hans rolle i kongehuset.

– Han stod frem på en måde, der gjorde hele hans familie stolt af ham. Han var omgivet af søde, forventningsfulde og muntre unge fra hele riget og han holdt en tale, der aftvang stor respekt. Den gjorde hans farmor stolt, lød det fra den stolte farmor.

Prins Christians erklæring om at ville være en dedikeret og autentisk tronarving antyder en ny æra i den danske kongefamilie, hvor åbenhed og ærlighed vægtes højt. Med dronningens støtte og den danske befolknings varme modtagelse ser det ud til, at kronprinsen er klar til at tage sit skridt ind i rampelyset og føre Danmark ind i en spændende fremtid.

Kilde: her og Nu.