Hvad der skulle have været en nobel gave, er blevet til en sand pengemaskine – og borgerne finder sig ikke i det

Alle børn skal have ret til at lege. Og alle forældre skal have ret til at se deres små udfolde sig i sjov og spas.

Én af disse populære muligheder, der hitter i alle aldre verden over, er den offentlige legeplads. De er store, der er plads til alle, der er en bred variation af hyggelige legemuligheder – og de er gratis og let tilgængelige.

Derfor kunne den engelske prins William og prinsesse Kate tirsdag dele en glædelig nyhed med borgerne i byen Windsor, tæt på parrets nye hjem på Adelaide Cottage-slottet.

Tirsdag kunne parret nemlig byde velkommen til den offentlige legeplads Adventure Park i Windsor Great Park: en topmoderne legeplads i stilfuld design, fyldt med fantasifulde legemuligheder på det store areal.

Der er dog ét problem: før eller senere bliver kæderne til gyngerne slidte, rutsjebanerne trænger til en kærlig hånd, og græsset skal slås.

Adventure Park er derfor ikke gratis. Tværtimod er der ikke blot en høj pris, men også en tidsbegrænsning for børn og familiers ophold.

Helt specifikt skal forældre være klar på at betale op mod 16 britiske pund (det der svarer til 140 danske kroner) per snude, for at være med børnene i parken i to timer.

Og det er langt fra alle lokalbeboerne der er glade for at punge så stort et beløb ud.

På Adventure Parks officielle Instagram-opslag, hvor de i en indbydende video offentliggør åbningsdatoen, er det strømmet ind i hobetal af vrede englændere der finder prisen for særdeles uacceptabel, skriver B.T.

‘Undskyld, misforstår jeg noget her? Hvorfor i alverden bliver forældre opkrævet 12 pund (prisen for forældre, red.) for at komme ind på en LEGEPLADS? Ja, det er en flot bygget én, men jeg kommer ikke til at lege på den, mit barn gør. Og kun i to timer … Vanvittig prissætning. At dømme ud fra kommentarerne, så er har I fået den her helt forkert!’ skriver en indigneret mor i opslaget.

Samtidig har adskillige borgere bedt det royale par om at huske på den finansielle situation i Storbritannien, der i forvejen har gjort det svært for nogle at betale basale regninger som el og varme.

Genovervejer prisen

En af Adventure Parks talspersoner informerer om, at de har fået testet og godkendt prisniveauet hos forbrugerne, inden parkens åbningsdag.

‘Priserne inkluderer parkering, som kan bruges hele dagen, så familier kan nyde andre faciliteter i parken uden for deres legesession (…) De fastsatte priser giver os mulighed for at begrænse besøgstallet for de tildelte sessionstider for at sikre, at alle gæster kan nyde oplevelsen på en helt afslappet og uoverfyldt måde’ fortæller talspersonen til amerikanske New York Times.

Talspersonen udelukker dog ikke, at der i fremtiden skal kigges på prisniveauet igen, når parken har fået de første nøgletal ind efter åbningen.

Adventure Parks åbningsvideo, der er blevet bombarderet med arrige kommentarer, kan ses her: