Den forsvarede Tour-vinder sætter ord på etape-problematikkerne

I lørdags blev der tages hul på verdens største cykelløb. 

Og her skal den evigt populære Glyngøre-dreng, der sidste år bed sig fast på danskernes læber, forsøge at ende øverst på podiet ligesom sidste sommer. 

Men selvom den danske cykelstjerne for alt i verden ønsker at kunne kalde sig vinder af Tour de France, så skal han krydse klinger med yderst stærkt UAE-mandskab med den slovenske superstjerne Tadej Pogacar i spidsen. 

I skrivende stund virker det dog til, at Jonas Vingegaards hold har nogle interne problemer, der skal løses inden. 

For det har bestemt ikke været som at svæve på en lyserød sky for Jumbo-Visma, siden årets Tour de France løb af stablen den 1. juli. 

Og det kulminerede på 2. etape, hvor Jumbo-Visma havde til formål, at få verdensstjernen Wout van Aert til at ende øverst på podiet. 

Men på nedkørslen blev det hurtigt de to Tour-favoritter, der løb med alle overskrifterne. 

De slog nemlig et hul til de andre ryttere, men Jonas Vingegaard afviste blankt at deltage i føringsarbejdet, for netop at hjælpe Wout van Aert med at indfri drømmen om etapesejr: 

“Jeg prøver at hjælpe i det omfang, at jeg ikke fører med Pogacar. Jeg kunne sagtens have ført med Pogacar, og så havde vi måske kørt alene hjem. Men på den måde vælger jeg at lade os hente og på den måde hjælpe og tænke på, at Wout kan køre for etapesejren”, lød det i et hudløst ærligt interview til TV 2 fra Jonas Vingegaard efter etapen. 

Men det hollandske mandskab kunne bestemt ikke ånde lettet op. 

Her måtte de nemlig sande, at Wout van Aert blot blev nummer to på etapen i Baskerlandet. 

Og siden da har kritikken haglet ned over Jonas Vingegaard fra en række belgiske medier. 

De havde nemlig gerne set, at deres superstjerne Wout van Aert havde vundet etapen. 

Men i stedet blev det franske Victor Lafay, der snød alt og alle – og det er det kritikken af den danske stjerne munder i. 

De løfter nemlig sløret for, at de gerne havde set Jonas Vingegaard hjælpe med at lukke hullet.