Den elskede skuespiller stoppede kræftbehandlingen sidste år. Nu giver han status på sygdommen

Kræft er desværre ikke alene en dødelig sygdom, men også en del af dagligdagen for alt for mange danskere.

Én af disse uheldige er ‘Tinka’-skuespilleren og ‘Vild med dans’-semifinalisten Esben Dalgaard, der i over to år har kæmpet med den frygtelige sygdom.

I 2012 fik skuespilleren den hårde nyhed om, at han var blevet diagnosticeret med modermærkekræft. Heldigvis blev han behandlet i tide, og blev også konstateret kræftfri igen.

Men i foråret 2021 måtte lægerne endnu engang bringe den hårde nyhed til Dalgaard: kræften var vendt tilbage, og at den var uhelbredelig.

Siden da har Esben levet et liv som kræftramt, men sygdommen bliver holdt nede via behandling, blandt andet immunterapi. Han valgte dog at sætte en stopper på behandlingen i september sidste år, da hver behandling også førte med sig en bivirknings-risiko, som kan have negativ indflydelse på fremtidig behandling.

Nu har den folkekære skuespiller givet en opdatering på sygdomsforløbet på hans offentlige Instagram-profil, hvor han i et billede der viser skuespilleren i en MR-maskine, giver hans følgere et indblik i hans tanker om kræften og helbredet.

– Sandheden er, at jeg er opkast-kvalm af sporingsstoffet, der sprøjtes ind, og bekymret for svarene. Jeg er træt ind i knoglerne af uvished! Selv når svarene er gode, kan de være svære at tackle. For de er “midlertidigt gode”, skriver skuespilleren, der endnu ikke kender svarene på den seneste scanning.

– Det er stressende og angstprovokerende og alt-opslugende. En bølgedal! På en dag som i dag må jeg muligvis dykke dybt i bølgedalen efter energien og kræfterne og troen på det hele. Men jeg dykker, for jeg ved den ligger dernede! Det har jeg nemlig besluttet, skriver Esben optimistisk.

Selvom Dalgaard kæmper en kamp ingen bør, så holder han hovedet højt og humøret højere.

– At træffe netop dén beslutning, dén hjerne-beslutning om at tro på det, har været det mest afgørende for mig og os i det her cancer-forløb indtil nu.

Du kan se billedet, og læse hele Esbens oprigtige tekst, her: