I kølvandet på Jonas Vingegaards store skuffelse sættes der nu ord på nedturen.

Jonas Vingegaard bed sig for alvor fast på danskernes læber, da han i sommers endte øverst på podiet i verdens største cykelløb. 

Men fra danskeren og resten af feltet tog hul på det prestigefyldte løb ‘Paris Nice’, så var det bestemt ikke en dans på røde roser. 

For selvom Jonas Vingegaard og resten af Jumbo-Visma fik frarøvet en fordel, da det stod sort på hvidt, at der i holdløbet var markante ændringer, så var det bestemt ikke det som trak overskrifterne. 

Det gik nemlig ikke som Jonas Vingegaard havde håbet på, da løbet løb af stablen. 

Og på trods af, at Danmarks helt store cykelstjerne var spået til at blive en af de helt store favoritter under etapeløbet Paris-Nice, og især opgøret mod den forsvarende verdensmester Tadej Pogacar var omdrejningspunktet blandt alverdens cykelmedier, så viste det sig at det var Tadej Pogacar som var den dominerende rytter. 

Men nu er der blevet sat ord på den store forskel, som må siges at være en skærende kontrast til i sommers. 

I et hudløst ærligt interview fortæller holdets præstationschef, Mathieu Heijboer til VeloNews, at hele Danmarks Jonas Vingegaard havde en dårlig optakt til etapeløbet, da han blev forstyrret af “private årsager” i dagene op til Paris-Nice: 

“Jonas var ikke det rette sted mentalt, siger Heijboer, der ikke fortæller, hvad de personlige problemer gik ud på”. 

Men han lægger ikke skjul på, at man ikke skal være bekymret på Jonas’ vegne, inden de helt store stjerner tager hul på verdens størstecykelløb ‘Tour de France’, der begynder den 1. juli i Bilbao i Baskerlandet. 

Cykling

Find seneste nyheder om cykling på Danmarks største site med sport.