En bevæbnet mand blev lørdag anholdt, da han forsøgte at trænge gennem afspærringerne ved slottet.

Det danske monarki har siden tidernes morgen haft et nært forhold med vores skandinaviske brødre og søstre i nordens kongehuse.

Derfor var hendes majestæt dronning Margrethe samt kronprins Frederik og kronprisesse Mary naturligvis rejst over Øresund i weekenden, for at deltage i fejringen af den svenske konge Carl Gustafs 50-års regeringsjubilæum.

Og med så prangende personligheder samlet til én begivenhed, stilles der naturligvis høje krav til sikkerheden i store dele af Stockholm.

Og det viste sig at komme de royale til gode, skriver det svenske medie Expressen.

En ukendt mand bevæbnet med en kniv havde nemlig forsøgt sig med at trænge igennem afspærringerne tæt på det kongelige slot.

Ifølge politiet var manden stærkt beruset, da politiet pågreb ham lørdag ved frokosttid. Efter en hurtig visitering fandt ordensmagten en kniv på manden.

– Han er anholdt på baggrund af loven om berusede personer, men også mistænkt for grov overtrædelse af våbenloven, udtaler Rebecca Landberg, politiets talsperson, til Expressen. Hun kommer dog ikke ind på, hvilken form for kniv der var tale om.

Det er heller ikke kommet frem, hvad den berusede mands motiv for handling har været. Den anholdte skal først blive ædru igen og komme til sine sansers fulde fem, før en afhøring kan finde sted, uddyber Landberg.

Om hvorvidt de royale medlemmer er blevet informeret om den potentielle fare, er ikke meldt ud. Til gengæld var de fuldt optaget med fejringen, der strakte sig hele lørdagen.

Carl Gustaf og dronning Silvia oplevede både at køre i karet igennem Stockholm og sejle i den kongelige chalup.

Senere stod den på koncert, hvor det svenske kongehus’ mange medlemmer mødte talstærkt op: kronprinsesse Victoria, prins Daniel, prins Carl Philip, prinsesse Sofia, prinsesse Madeleine, Chris O’Neill, kronprinsesseparrets to børn prinsesse Estelle og prins Oscar, samt Carl Philip og Sofias sønner Alexander og Gabriel.