Alle stod klar til at fejre den forsvarende Tour-vinder – undtagen kongehuset

Ved sidste års Tour de France var der ikke den royale opbakning Jonas Vingegaard ikke fik.

Da danskeren sidste år kunne løfte sejrstrofæet, var kronprins Frederik med oppe på podiet sammen med cykelmyggen fra Glyngøre. Også under starten i Danmark stod kronprinsen klar med støtte og lykønskninger til den dengang 25-årige midtjyde.

Samtidig kunne prins Joachim stolt stille sig op ved siden af Jonas på podiet, da rytteren vandt sin 19. etape.

Las os nu springe et år frem i tiden: Jonas Vingegaard gør det utænkelige, og forsvarer sin Tour de France-vindertitel. Men mens resten af landet ikke kunne få armene ned over den store præstation, lad det sig være dem der befandt sig nede i Frankrig da danskeren krydsede sejrslinjen, eller da han velfortjent blev fejret på Københavns Rådhus, så var der et væsentligt og markant fravær blandt de begejstrede danskere.

Ikke et eneste medlem af kongehuset var til stede ved fejringerne. Hverken i den franske eller danske hovedstad, skriver Se og Hør.

Sejrsherren i den gule trøje måtte nøjes med et kort opkald fra kronprinsen, samt et opslag på kongehusets officielle Instagram-profil – og det var det.

Det samme gør sig gældende Mads Pedersen, Kasper Asgreen og de andre danske ryttere, der heller ikke har hørt en lyd fra de royale.

Statsminister Mette Frederiksen, der ligesom kronprinsen var til stede i Paris sidste år, var heller ikke at finde i Frankrig ved årets Tour. Til gengæld afbrød hun sin sommerferie kortvarigt, for at tage ind og lykønske Vingegaard med en tale og adskillige gratulationer.

I mellemtiden kunne kronprinsen dog godt finde tid til at deltage i Musik i Lejet sidste uge, samtidig med at dronning Margrethe hygger sig på Graasten slot i disse dage.

Se og Hør venter fortsat fra svar på kongehuset, efter mediet har spurgt om hvad årsagen bag er, at ingen medlemmer af kongehuset var til stede for at fejre VIngegaards store triumf.