Oprindeligt skulle der lægges fokus på studierne – men de planer er nu ændret.

Man har vel et standpunkt, til man tager et nyt.

Prinsesse Amalia af Holland har taget et nyt skridt i sin rolle som tronfølger ved at anmode om en del af den apanage, hun tidligere frasagde sig.

I 2021 meddelte prinsessen i et personligt brev til premierministeren, at hun fandt det ubehageligt at modtage den finansielle støtte, givet hendes begrænsede officielle forpligtelser og de udfordringer almindelige studerende mødte under coronapandemien.

Nu, næsten to år senere, har prinsessen, som nærmer sig afslutningen på sine studier, skrevet endnu et brev til landets leder.

Heri udtrykker hun et ønske om at modtage den del af apanagen, der dækker udgifter til personale samt materielle og andre omkostninger forbundet med hendes officielle pligter.

LÆS OGSÅ  Sejr eller ej: Holger Rune kan smile over anden stor Wimbledon-titel

Det hollandske kongehus bekræfter, at prinsesse Amalia ønsker at påtage sig flere officielle roller og dermed de øgede udgifter, der følger med disse ansvarsområder.

Beløbet, prinsessen søger at modtage, estimeres til omkring 1,5 millioner euro årligt, hvilket ville dække de nødvendige omkostninger uden at lægge en byrde på statskassen udover det nødvendige.

Anmodningen om delvis apanage markerer en ny fase i prinsesse Amalias liv, hvor hun bevæger sig fra at være studerende til fuldtid at engagere sig i kongelige pligter.

Med sit ønske om kun at modtage midler til at dække specifikke officielle udgifter, signalerer hun en fortsat følsomhed over for den offentlige mening og en ansvarlig tilgang til de privilegier, der følger med hendes position.

Det forventes, at prinsesse Amalias øgede synlighed og deltagelse i officielle begivenheder vil styrke det hollandske monarkis forbindelse til borgerne – især blandt yngre generationer.

LÆS OGSÅ  Nybagt 'Bagedyst'-mor afslører: Her er sønnens utraditionelle navn