Nu deler Kongehuset en stor nyhed.

Nu får danskerne mulighed for at komme helt tæt på Danmarks nye konge.

Fra den 22. marts kan man nemlig komme til en helt særlig udstilling. Det oplyser Kongehuset i et opslag på Instagram.

“Fra den 22. marts 2024 kan publikum på Amalienborgmuseet komme helt tæt på Kongens gallauniform fra Søværnet, på Kongens første skoletaske, på hundeslædepisken fra Sirius-ekspeditionen i Grønland og på den tunge bjælke Maren, som Hans Majestæt skulle grave sig ud under i forbindelse med afslutningen af frømandsuddannelsen,” lyder det i opslaget, som fortsætter:

“Disse er blandt de genstande, som sammen med portrætmalerier, fotografier og video udgør udstillingen ”Frederik 10. – Konge af i morgen”. Udstillingen, som vises i anledning af det historiske tronskifte den 14. januar, fortæller om de begivenheder og beslutninger, der har været med til at forme Kongens liv og person.”

Du kan se udstillingen fra 22. marts til 8. september 2024 på Amalienborgmuseet i Christian VIII’s Palæ på Amalienborg. Når udstillingen lukker på Amalienborgmuseet, rejser den videre til Koldinghus, som også er en del af Kongernes Samling. Udstillingen kan ses på Koldinghus fra 11. oktober 2024 til 21. april 2025.

Kongernes Samling inkluderer Rosenborg, Amalienborg og Koldinghus og råder over en samling af genstande, dragter og skatte fra Christian 4.s regeringstid frem til i dag.

Du kan se hele opslaget herunder: