Efter en uge med fejring, skal kong Frederik X på arbejde – og her er det første punkt på listen.

Søndag den 14. januar bliver historisk, når Danmark byder farvel til dronning Margrethe og hilser det nye kongepar, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary, velkommen som landets konge og dronning.

Fejringen vil strække sig fra officielle ceremonier i København, til festlige gudstjenester i Aarhus den 21. januar, men for den kommende kong Frederik indikerer kalenderen, at mandagen den 22. januar markerer overgangen fra regeringsjubel til den første arbejdsdag som regent.

Efter en travl indvielsesuge, hvor kongefamilien deltager i forskellige begivenheder, venter den kongelige rutine.

Og nu har BILLED-BLADET via. en udmelding fra kongehuset offentliggjort den kommende konges første arbejdsopgave som regent.

Mandagen bringer kong Frederik til Christiansborg Slot, hvor han vil afholde sin første offentlige audiens. Her vil majestæten give borgere mulighed for at takke for tildelingen af kongelige ordrer og medaljer.

Tidligere har kronprins Frederik fungeret som vært ved lignende lejligheder, men denne gang bliver det i hans egen regeringstid.

Audiensen på Christiansborg Slot finder normalt sted 1-2 gange om måneden og er en del af kongens opgaver med at håndtere officielle anliggender og modtage borgernes hyldest og anerkendelse.

Så mens fejringen af det nye kongepar kulminerer i overgangen til hverdagen, vil kong Frederiks første arbejdsdag blive præget af tradition og den fortsatte forbindelse mellem kongehuset og befolkningen.

Kongen træder ind i sin rolle med en kombination af pligter og privilegier, og mandagen den 22. januar bliver en milepæl, hvor den nye regent byder velkommen til både officielle gæster og almindelige borgere på Christiansborg Slot.