Nu aflyses en del af det planlagte program.

I dag kan dronning Margrethe fejre sin 84 års fødselsdag.

Men i morges er den historiske bygning Børsen blevet ramt af en brand, hvilket har medført en ændring i de planlagte festligheder. Kongehusets kommunikationsafdeling har over for B.T. bekræftet, at fødselsdagsfejringen vil blive nedtonet som følge af denne ulykkelige hændelse.

Læs også: Amalie Dollerup afslører: Har vidst det siden den 8. oktober

Som en del af de ændrede planer er koncerten, der skulle have været afholdt i forbindelse med vagtskiftet hos Den Kongelige Livgardes musikkorps klokken 12, blevet aflyst. Selvom vagtskiftet på Fredensborg Slot stadig vil finde sted, vil det foregå uden den musik, der var planlagt til at ære dronningen på hendes fødselsdag.

Læs også: Ét spørgsmål går igen: Nu svarer Morten Kjeldgaard og Frederik Haun

Dronning Margrethe opholder sig i denne periode på Fredensborg Slot, hvor hun planlagde at markere dagen i privat regi sammen med familie og venner. Dog er den del af fejringen, der var åben for offentligheden, nu aflyst på grund af branden, hvor Børsens kendte dragespir desuden er kollapset.

Samlet set bekræfter Kongehuset derfor, at det musikalske element, der skulle have været en del af vagtskiftet på slottet, nu er udeladt fra dagens program.