Ifølge kilder tæt på det britiske kongehus blev Kate Middleton tvunget til at bryde tavsheden om sin kræftdiagnose.

Ifølge kilder blev Kate Middleton tvunget til at offentliggøre sin kræftdiagnose, efter at der var begyndt at sive rygter om netop det.

Derfor måtte Kensington Palace pludselig handle hurtigt.

Det skriver Mirror.

Prinsessen af Wales måtte offentliggøre sin kræftdiagnose efter rygter begyndte at cirkulere: Ifølge kilder blev Kensington Palace nødt til at handle hurtigt for at styre fortællingen om Kates sygdom.

Den 22. marts bekræftede Kate Middleton, at hun har kræft.

Læs også: Kæmpe efterspørgsel hos Peter Ingemann: Derfor siger han nej

derfor blev Kates video, hvor hun fortæller om sin behandling, hurtigt udgivet af Kensington Palace, da rygter om hendes diagnose begyndte at sprede sig.

Kate Middleton meddelte, at hun er i gang med ‘forebyggende kemoterapi’ i en video den 22. marts.

En kilde påpegede, at videoens timing ikke handlede om at undgå spekulationer om hendes fravær fra påskegudstjenesten, men snarere fordi nogen kendte til hendes helbredstilstand.

Kensington Palace havde fået kendskab til Kates diagnose og måtte derfor hurtigt offentliggøre nyheden, ifølge en insider, der talte med Daily Mails Ephraim Hardcastle-klumme.

Læs også: ‘Badehotellets’ Otilia afslører: Var nærmest rasende over denne beslutning

Det er stadig uvist, om lækagen stammede fra The London Clinic, hvor prinsessen blev opereret i januar, eller et andet sted.

“Beslutningen om at offentliggøre nyheden viste sig at være rigtig, givet den positive modtagelse Kate fik,” bemærker klummen.

Efter uger med intens online spekulation om hendes helbred, delte Kate en video, hvor hun bekræfter, at hun gennemgår kemoterapi.

Den 42-årige prinsesse beskrev chokket ved at få konstateret kræft efter abdominal kirurgi og de svære måneder, hendes familie har gennemgået, med en stemme, der til tider brød af følelser.

Kræfttypen er ikke offentliggjort, men prinsessen begyndte kemoterapi i februar og er optimistisk omkring sin bedring, idet hun beskriver sig selv som ‘rask og bliver stærkere hver dag’.

Prins William og Kate har omhyggeligt delt nyheden om prinsessens helbred med deres børn, Prins George, Prinsesse Charlotte og Prins Louis.

Kongen, diagnosticeret med kræft i februar, er angiveligt ‘stolt’ af sin svigerdatter for hendes ‘mod’ til at tale om sin behandling og har holdt tæt kontakt de seneste uger.

Dronning Camilla udtrykte i weekenden, at Prinsessen af Wales er ‘begejstret’ over den offentlige støtte, efter hun mødte to søstre med støtteplakater til Kate.

Kongen har siden februar modtaget behandling for en ikke offentliggjort kræfttype efter en operation for forstørret prostata på London Clinic.