Rigmandens liv skal omstruktureres efter demens-diagnose. Blandt andet er der kommet strenge regler fra lægerne.

Det er efterhånden ved at være et stykke tid siden, at Janni Ree kunne dele den triste meddelelse om, at hendes mand gennem mange år, Karsten Ree, var blevet ramt af demens.

Det skrev hun i en pressemeddelelse på Instagram på daværende tidspunkt:

“Som tidligere kommunikeret er Karsten i gang med et længere udredningsforløb. Som en del af dette er det desværre blevet konstateret, at han lider af demens.”

Til trods for at Karsten Ree har fået konstateret den forfærdelige sygdom, så holder han ikke igen med at komme ud af døren.

Det var derfor også en veloplagt Karsten Ree, der stillede op til interview med SE og HØR til Rungstedlundprisen:

“Jeg har det efter omstændighederne meget godt. Jeg bliver nemt træt af at tale, at høre andre tale og når folk taler i munden på hinanden. Så kommer der nærmest damp ud. Men ellers går det udmærket. Jeg husker meget godt. Mest de gamle ting. Det er korttidshukommelsen, jeg har problemer med”, udtaler han.

Dyrere rejser

Det er ingen hemmelighed, at Ree-parret har en Afrika-rejse at se frem til, og den finder forhåbentligt sted om en måneds tid – men intet er endnu sikkert.

Det kommer nemlig an på, om Karsten Ree har det godt nok til at tage af sted, og at han ikke sover i tre dage i træk, som det faktisk skete for ikke så lang tid siden. Derudover peger han på, at han ikke har synderligt meget lyst til at komme på hospitalet dernede:

“Slet ikke hvis man skal ned til – hvad er det nu, jeg ikke må sige – kenyanerne og på hospitalet dernede.”

Karsten Ree påpeger yderligere, at læger direkte har beordret ham til at købe et par dyre flybilletter. 

Business-class-billetterne ‘gør ondt’ på den gamle forretningsmand, der ikke er meget for at betale de ekstra kroner, det koster.