Nu laves festival helt om: ‘Det var uacceptabelt’.

“Der er jo ikke nogen af os, der havde set det her komme. Som i ‘slet ikke’. Så vi har haft travlt, for hvad gør vi?”

Således udtalte Gitte Hemmingsen, der stod bag den omdiskuterede Afrika Festival, som i slutningen af maj skulle være afholdt i Ree Park Safari, til B.T.

Musikeren Wafande valgte for nylig at trække sig fra en festival, som han var med til at arrangere og skulle have optrådt til.

Årsagen til hans afbud var, at ejeren af en zoologisk have, Karsten Ree, havde udtalt sig nedsættende om sorte mennesker. Som følge af Wafandes afbud bekræfter billetudbyderen, Billetlugen, og festivalarrangøren over for B.T., at festivalen nu vil blive helt lavet om.

“Festivalen bliver gennemført, men i en anden form som Wildlife Festival,” forklarer Gitte Hemmingsen, der er direktør i velgørenhedsorganisationen ‘Gate To Nature’, som står bag festivalen.

Gitte Hemmingsen er glad for den nye løsning, som hun mener at velgørenhedsorganisationen har fået et større råderum, og at det ikke kun er Afrika der skal være det centrale emne.

“Det gav mening – også særligt efter det ballade, der har været, så ville det også være respektfuldt i forhold til Wafande,” forklarer Gitte Hemmingsen.

Gitte Hemmingsen og hendes organisation har nemlig “fuld forståelse” for, at Wafande havde trukket sig fra arrangementet efter Karsten Rees uheldige udtalelse på den røde løber.

Her havde han stået fast på sit brug af ordet ‘neger’.

“Jeg kan godt sige på hele Gate To Natures vegne, at vi synes også, at den udtalelse, Karsten kom med, er uacceptabel. Men vi har også vurderet, at det altså er et kæmpe stykke arbejde, som bliver lavet under organisationen,” forklarer direktøren.

Gitte oplyser, at efter ‘Wafande’ og ‘Pharfar’ begge trak sig ud af eventet, bliver de erstattet af musikeren ‘Jimilian’.

Udover den ændring vil det musikalske program være som planlagt.

“De her artister stiller op for Gate To Nature for naturen og miljøet. De har som sådan aldrig stillet op under Karsten, det har aldrig været planen. For mig er det en lokation, og Ree Park arbejder meget effektivt med naturbevarelse, og de har mange gode projekter,” forklarer Gitte Hemmingsen.

Denne onsdag middag begynder opdateringen af den skandaleramte festival så.

På trods af at ‘Ree Park’ havde fjernet al information om arrangementet, så er der stadigvæk blevet solgt billetter til Afrika Festival på ‘Billetlugen’.

På siden stod der stadig annonceret, at ‘Wafande’ og ‘Pharfar’ ville optræde.

Billetlugen har nu bekræftet over for B.T., at beskrivelsen af festivalen vil blive ændret, og at arrangøren selv er ansvarlig for dette. Direktøren for ‘Gate To Nature’, Gitte Hemmingsen, forsikrer yderligere, at alle, der har købt billet til den snart opdaterede festival i den mellemliggende periode, er blevet informeret om ændringerne.

“Alle har valgt at beholde deres billet – ellers ville de selvfølgelig få deres penge retur,” lyder det fra direktøren.