Det der ikke måtte ske, er sket

Der er under en måned til at Tour de France løber af stablen, og her skal Jonas Vingegaard forsøge at gentage sidste års triumf.

Optakten har ikke været overbevisende fra danskerens side, da han måtte se sig slået af sin evige rival, Tadej Pogačar, i Paris-Nice-løbet.

Efterfølgende styrtede sloveneren dog i Liege-Bastogne-Liege, hvorfor han måtte udgå med brækket håndled.

Siden da har Tadej Pogačar ikke cyklet noget løb, hvorfor der stilles spørgsmålstegn ved, hvorvidt han kan møde op til Tour de France i topform.

Optakten til Touren har altså ikke været nogen dans på roser for sidste års etter og toer, og nu har Jonas Vingegaard fået en hård mavepuster kort inden verdens største cykelløb skydes igang.

Det meldes nemlig, at danskerens holdkammerat, Steven Kruijswijk, ikke kommer til at køre dette års udgave af Tour de France – og det er en nyhed, der får Jonas Vingegaard til at bøje hovedet.

Kruijswijk styrtede nemlig på anden etape af Critérium du Dauphiné, hvor han brækkede kravebenet og fik et mindre brud på bækkenet.

Det skriver TV 2.

Jonas Vingegaard udtalte følgende til TV 2 efter nyheden om tabet af sin dygtige hjælperytter:

“Det er selvfølgelig et kæmpe slag for os. Steven var virkelig godt kørende, og han så ud til at være klar. Jeg håber bare mest af alt, at han er ved godt mod og har det okay”, udtaler danskeren.

Sidste år måtte Kruijswijk også udgå efter styrt, men her nåede han at køre 14 hele etaper af verdens største cykelløb, før han måtte se til fra sidelinjen.

Sportsdirektør i Jumbo-Visma, Grischa Niermann, slår dog fast, at der er andre dygtige cykelryttere klar til at agere stedfortræder for Kruijswijk.

Det vides endnu ikke, hvem der skal hjælpe Jonas Vingegaard med at forsvare sidste års triumf, når det går løs den 1. juli i den spanske by Bilbao.