Der kom en gedigen overraskelse i gårsdagens afslutning af X Factor.

Mange taler om, at X Factor er et forudsigeligt program, hvor man allerede efter det første program kan spå hvem der kommer til finalen.

Sådan var det dog ikke sidste år, og det kan man heller ikke beskylde programmet for i år.

Tv-seerne blev nemlig ramt af et regulært chok i går, da en af de helt store favoritter til at gå hele vejen, blev smidt hjem på røv og albuer.

Thomas Blachmans unge deltager Clara Nedergaard havde været favorit siden første program hos bookmakerne, men det blev altså hende, der trak det korte strå i går.

Hun endte i farezonen med Kwamie Livs deltager, Nambahlou, og eftersom Nambahlou havde været der før, ville de fleste forvente, at hun skulle ryge ud.

Den nye dommer, Simon Kvamm, ville det dog anderledes.

Han valgte at sende Clara Nedergaard hjem, og det var Thomas Blachman på ingen måde tilfreds med. Faktisk formåede han at kalde det en katastrofe for finalen.

“Det var en håndværksmæssig fejl. Det er en katastrofe for finalen,” lød det fra den garvede dommer efter Kvamms beslutning.

Der er resterende fire deltagere tilbage, i dette års udgave af X Factor, og her er der tale om Kwamie Livs Nambahlou, Thomas Blachmans Sigalaz samt Simon Kvamms to deltagere Rosel og Theodor.