Den New Zealandske skuespiller er kendt fra blandt andet sin vigtige rolle fra ‘Jurassic Park’.

Det fortæller han i sine memoirrer ‘Did i ever tell you this’ (har jeg nogensinde fortalt det her? Red.), som endnu ikke er udkommet.

Det er i kapitlet ‘Muligvis døende’, afsløringen falder.

Sam Neill afslører, at lægerne har givet ham en potentiel dødsdom.

Han er i behandling for leukæmi i tredje stadie.

Neill gennemgik kemoterapi efter at være blevet diagnosticeret med angioimmunoblastisk T-celle lymfom.

“Sagen er den, at jeg er skidt. Måske døende,” fortæller den 75-årige skuespiller i et stort interview med The Guardian.

Skuespilleren Sam Neill afslører, at han bliver behandlet for fase tre blodkræft i en åbenhjertig erindringsbog, som udkommer på tirsdag.

I et interview med The Guardian om hans bog, ‘Did I Ever Tell You This?’, diskuterer den 75-årige Jurassic Park-stjerne sin karriere inden for film og tv, berømthedens natur, livet på sin newzealandske farm og dødeligheden, efter at have åbnet sin bog med et chok.

“Jeg havde ikke noget at gøre,” sagde Neill i interviewet. ”Og jeg er vant til at arbejde. Jeg elsker at arbejde. Jeg elsker at gå på arbejde. Jeg elsker at være sammen med mennesker hver dag og nyde menneskeligt selskab og venskab og alle disse ting. Og pludselig blev jeg frataget det. Og jeg tænkte, ‘hvad skal jeg gøre?’

“Jeg har aldrig haft til hensigt at skrive en bog. Men efterhånden som jeg fortsatte med at skrive, indså jeg, at det faktisk på en måde gav mig en grund til at leve, og jeg ville gå i seng og tænke: ‘Jeg skriver om det i morgen … det vil underholde mig.’ Og så var det virkelig en livredder, for jeg kunne ikke have været igennem det uden noget at gøre, du ved.”

Sam Neill fortæller, at hans bog ikke er en kræftmemoir, at hans sygdom snarere danner en “spiraltråd” gennem hele fortællingen.

Neill oplevede først hævede kirtler under reklame for Jurassic World Dominion i marts sidste år og blev snart diagnosticeret med angioimmunoblastisk T-celle lymfom. Han fik kemoterapi, men da det begyndte at mislykkes, gik han i gang med et nyt kemoterapipræparat, som han vil fortsætte med at modtage månedligt resten af ​​livet, selvom han nu er kræftfri.

“Jeg kan ikke foregive, at det sidste år ikke har haft sine mørke øjeblikke,” sagde han. “Men de mørke øjeblikke kaster lyset i skarp lettelse, du ved, og har gjort mig taknemmelig for hver dag og enormt taknemmelig for alle mine venner. Bare glad for at være i live.”

Neill, hvis skuespillerkarriere begyndte i 1970’erne og består af over 150 roller fra My Brilliant Career til The Piano til Jurassic Park til Peaky Blinders, er i øjeblikket ved at forberede sig på at starte optagelserne til tv-atiseringen af ​​Liane Moriartys bestsellerroman Apples Never Fall, bliver filmet i Australien og medvirker Annette Bening.